Η Disneyland έγινε ο πρώτος μεγάλος τόπος εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρινα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας – το εμβληματικό θεματικό πάρκο παρέμενε κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο.

Με τον χαρακτηρισμό Super Point-of Dispensing ή Super POD (Σημείο Υπερδιανομής), η Disneyland άνοιξε πριν από λίγες ημέρες ως χώρος εμβολιασμού.

«Το Disneyland Resort, ο μεγαλύτερος εργοδότης στην καρδιά της κομητείας Όραντζ, έχει επιταχύνει τις διαδικασίες για να γίνει το πρώτο Super POD της κομητείας – αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο καθήκον στη διαδικασία διανομής εμβολίων», δήλωσε ο Andrew Do, αναπληρωτής πρόεδρος της Disneyland.

Πολλές άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν επίσης μεγάλες εγκαταστάσεις, γήπεδα ή κτίρια για τους εμβολιασμούς, όπως το Dodger Stadium στο Λος Άντζελες, το Minute Maid Park στο Χιούστον και το Mercedes Benz Stadium στην Ατλάντα.

Η κομητεία Όραντζ σχεδιάζει να ανοίξει πέντε περιφερειακά Super POD, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν χιλιάδες κατοίκους κάθε μέρα. Οι υπάλληλοι της κομητείας θα ανακοινώσουν τις επιπλέον τοποθεσίες όταν οι συμφωνίες έχουν ολοκληρωθεί.

«Οι κάτοικοι στην περιοχή μου έχουν επηρεαστεί πολύ από την Covid-19. Αυτά τα Super POD είναι απολύτως κρίσιμα για τη ανακοπή αυτού του θανατηφόρου ιού», δήλωσε ο Doug Chaffee, επόπτης της κομητείας.

Με βάση τις φάσεις που καθορίζονται από το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια, τα εμβόλια είναι αρχικά διαθέσιμα για τους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες, τους αστυνομικούς και τα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω. Στόχος της κομητείας Όραντζ είναι να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται έως τις 4 Ιουλίου.

«Ο κορωνοϊός προκάλεσε κρίση στη δημόσια υγεία και οικονομική καταστροφή», δήλωσε ο Harry Sidhu, δήμαρχος τoυ Άναχαϊμ, της μεγαλύτερης πόλης της κομητείας. «Με αυτό το Super DOP, θα αρχίσουμε να ξεπερνάμε και τα δύο. Κάθε εμβολιασμός που γίνεται στο Άναχαϊμ θα συμβάλει στη διάσωση ζωών και θα επιταχύνει το άνοιγμα και την αποκατάσταση της πόλης μας».