Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, όλα τα παιδιά ετοιμάζουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας τα παιχνίδια που τους γυάλισαν στο μάτι. Ωστόσο, ο 8χρονος Jack Weaver από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ προτιμάει κάτι εντελώς διαφορετικό γι’ αυτές τις γιορτές: ένα γραμματοκιβώτιο γεμάτο από τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας.

Ο Jack γεννήθηκε με σύνδρομο Wolf-Hirschhorn, μια εξαιρετικά σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλείται από τη διαγραφή υλικού του τέταρτου χρωμοσώματος. Εξαιτίας του υποφέρει από συχνές επιληπτικές κρίσεις και πολλά ακόμη προβλήματα υγείας.

Τα παιδιά με σύνδρομο Wolf-Hirschhorn έχουν συνήθως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσώπου, όπως ευρεία, επίπεδη ρινική γέφυρα και ψηλό μέτωπο, μπορεί να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, καθυστερημένη ανάπτυξη και νοητική υστέρηση, από ήπια έως σοβαρή, ανάλογα σμε την ποσότητα του γενετικού υλικού που λείπει από το τέταρτο χρωμόσωμα. Σε σύγκριση με τα άτομα με άλλες μορφές νοητικής καθυστέρησης, όμως, οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο Wolf-Hirschhorn έχουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες, κάτι που Jack επιβεβαιώνει με το παραπάνω ειδικά στις γιορτές.

«Ο Jack αγαπάει τα Χριστούγεννα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είναι πάντα ενθουσιασμένος με κάθε πλευρά των Χριστουγέννων», εξήγησε η μητέρα του, Shannon Weaver, στον τηλεοπτικό σταθμό CBS4. Ο μικρός πέρασε δύο δύσκολους μήνες με προβλήματα υγείας και ήταν πολύ στεναχωρημένος, όμως τα Χριστούγεννα παραμένουν η αγαπημένη του περίοδος και αυτό που θέλει για να τα χαρεί ακόμη περισσότερο είναι να γεμίσει τους τοίχους του δωματίου του με χριστουγεννιάτικες κάρτες.

tumblr_inline_nz3tpkqnmf1tg9tkl_1280

Για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του γιου της, η μητέρα του αρχικά έκανε ένα post στο Facebook, όμως ένας φίλος της σκέφτηκε να ζητήσει και από άλλους να στείλουν στον μικρό Jack χριστουγεννιάτικες κάρτες: το μήνυμα εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο και ο Jack είναι ενθουσιασμένος με τις δεκάδες κάρτες που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Αν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς τον μικρό Jack να νιώσει λίγο πιο χαρούμενος, μπορείτε να στείλετε τη δική σας κάρτα στην ακόλουθη διεύθυνση

Cards for Jack
1389 W 86th St
#151
Indianapolis, IN 46260
USA

Σκεφτείτε τον ενθουσιασμό του που κάποιοι άνθρωποι σε μια μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα και βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον σκέφτηκαν και προσπάθησαν να κάνουν την επιθυμία του πραγματικότητα.