Όταν παθαίνουμε διάρροια, το σώμα μας ταλαιπωρείται φοβερά εξαιτίας μιας σειράς πιθανών αιτιών, όπως μολυσμένα τρόφιμα, αλλεργίες ή βακτηριακές λοιμώξεις. Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να αισθανθούμε ναυτία και πολύ πιθανόν να φτάσουμε στην αφυδάτωση. Αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, η διάρροια μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγειά μας.

Για να σταματήσει η διάρροια αρχικά, ακολουθούν 7 πολύ αποτελεσματικοί και φυσικοί τρόποι. Ωστόσο, επειδή η παρατεταμένη διάρροια μπορεί να είναι αποτέλεσμα σοβαρού προβλήματος υγείας, επισκεφτείτε οπωσδήποτε έναν γιατρό αν η κατάσταση χειροτερεύσει.

Γιαούρτι
Εξαιτίας της διάρροιας, το σώμα μας αποβάλει τα καλά βακτήρια που ονομάζονται προβιοτικά και βοηθούν στη υγεία του εντέρου, διαταράσσοντας την ισορροπία ανάμεσα στα καλά και τα κακά βακτήρια. Το γιαούρτι το οποίο αποτελείται από προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της καλής πέψης. Για καλύτερα αποτελέσματα αναμίξτε το γιαούρτι με ένα ​​κομμάτι μπανάνας και φάτε το δύο φορές την ημέρα.

Μέντα
Σύμφωνα με ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Μέριλαντ, 75% των συμμετεχόντων που χρησιμοποίησαν αιθέριο έλαιο μέντας ανακουφίστηκαν σημαντικά από το φούσκωμα, τα αέρια και τη διάρροια. Για να φτιάξετε τσάι μέντας, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μέντας και ανακατέψτε τα σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό. Αφήστε τα για 10 λεπτά και πιείτε το αφέψημα.

Πιπερόριζα
Η πιπερόριζα – ή τζίντζερ στα… ελληνικά- είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες στα πεπτικά προβλήματα. Μπορεί να σταματήσει τους σπασμούς στο στομάχι, τα αέρια μπορεί να βοηθήσει στην έκκριση γαστρικών υγρών που θα βοηθήσουν την πέψη. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πιπερόριζα σε ζεστό νερό και πιείτε το – προσθέστε μέλι για καλύτερη γεύση. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να λαμβάνετε περισσότερα από 4 γραμμάρια τζίντζερ την ημέρα, καθώς θα μπορούσε να αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας περισσότερες κινήσεις του εντέρου.

Χαμομήλι
Γνωρίζουμε πολύ καλά το ότι μας βοηθάει να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε πνευματικά, όμως το χαμομήλι παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες και για το ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι χαμομήλι είναι σε θέση να αναστέλλει την ανάπτυξη των κακών βακτηρίων του εντέρου που είναι μία από τις κύριες αιτίες διάρροιας. Μη διστάσετε να πιείτε ένα φλιτζάνι ακόμη και 3 φορές την ημέρα.

Μέλι
Εκτός από φάρμακο για τον πονόλαιμο, το μέλι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δραστική αντιμετώπιση της διάρροιας. Αναμείξτε 4 κουταλιές μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πιείτε το μόλις κρυώσει. Πίνετε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, όταν έχετε διάρροια.

Λευκό ρύζι
Το λευκό ρύζι συνιστάται από τους περισσότερους γιατρούς, καθώς έχει συνεκτικές ιδιότητες και δεν προκαλεί ερεθισμό στο έντερο. Φυσικά, το ρύζι κατά τη διάρκεια της διάρροιας θα πρέπει να καταναλώνετε χωρίς σάλτσες, καρυκεύματα ή άλλα πρόσθετα – λαπάς που λέμε. Επίσης, δεν θα πρέπει να τρώτε μεγάλες ποσότητες – αν η διάρροια γίνεται αισθητά χειρότερα μετά την κατανάλωσή του, σταματήστε την και ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε μια ουσία που ονομάζεται πηκτίνη. Οι συγκεκριμένες φυτικές ίνες απορροφούν τα υγρά στο έντερο σας και βοηθούν στη… σταθεροποίηση της κατάστασης. Μπορείτε να βράσετε τα καρότα και να τα πολτοποιήσετε σε πουρέ – τρώτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού κάθε μισή ώρα.