Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν εξαιρετικά θορυβημένοι από τους τρεις  πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό της Μόριας. Εδώ και μήνες η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Και τρίτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Ο άτυχος άνδρας από το Πακιστάν βρέθηκε στο εσωτερικό της σκηνής του νεκρός, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι ο τρίτος θάνατος μέσα στην τελευταία εβδομάδα, μετά τον θάνατο ενός 45χρονου Σύρου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου κι ενός 22χρονου Αιγύπτιου την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν εξαιρετικά θορυβημένοι από τους τρεις  πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό της Μόριας. Εδώ και μήνες η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, παροτρύνοντας τις ελληνικές Αρχές να προετοιμάσουν κατάλληλα τους προσφυγικούς καταυλισμούς ενόψει του χειμώνα και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και κατόπιν μεγάλων καθυστερήσεων, τέθηκαν σε εφαρμογή ανεπαρκή μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Μόρια, τα οποία περιλάμβαναν την κάλυψη των νάιλον σκηνών με πλαστικά καλύμματα και τον ψεκασμό στο εσωτερικό των σκηνών με μονωτικό αφρό.
«Είναι εξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν μπορείς να αναγκάζεις χιλιάδες ανθρώπους να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς θέρμανση και κατάλληλη στέγαση και προστασία. Είναι καιρός οι ελληνικές Αρχές και οι Ευρωπαίοι Ηγέτες να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των ανθρώπινων ζωών» δήλωσε η Εμιλί Ρουβρό (Emilie Rouvroy), επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα».