Συμβαίνει σε όλους μας, κοιταζόμαστε  μια μέρα στον καθρέφτη μας και βλέπουμε… την ηλικία μας. Βασικό στοιχείο που επηρεάζει την εικόνα του προσώπου όσο μεγαλώνουμε, είναι η χαλάρωση του δέρματος. Το πρόσωπο υιοθετεί πτωτική πορεία και φαίνεται κουρασμένο.

Οι λεπτές γραμμές του προσώπου έχουν αρχίσει να γίνονται βαθύτερες ρυτίδες, οι δυσχρωμίες γίνονται εντονότερες, το πρόσωπο είναι θαμπό και το άλλοτε σφριγηλό δέρμα μας έχει γίνει πιο χαλαρό. Τι συμβαίνει λοιπόν στο πρόσωπο μας όταν περνούν τα χρόνια;

Τρεις κύριες αιτίες της γήρανσης του προσώπου:

  • Η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου που οδηγεί στη λέπτυνση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων
  • Η ατροφία του υποδόριου λίπους με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο “άδειο”
  • Ο συνδυασμός των ανωτέρω, προκαλεί το “κρέμασμα” του προσώπου σε χαρακτηριστικά σημεία όπως το σαγόνι, το ζυγωματικό τόξο (μήλα), η ρινοχειλική περιοχή και η περιοχή κάτω από τα μάτια.

Επομένως, αφού το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό, τέτοια οφείλει να είναι και η αντιμετώπιση του.

  • Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, θεραπεία με PRP ή μεσοθεραπεία με πλάσμα,βασίζεται στην αναπλαστική ιδιότητα των αιμοπεταλίων.

Μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται, αναλύεται στα συστατικά του και λαμβάνεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια γίνεται απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων (TGF-b, PDGF,VEGF, EGF, IGF1, FGF-2).

Το μείγμα αυτό εγχύεται, ενδοδερμικά στο πρόσωπο. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μια ώρα. Στο ιατρείο μας το PRP  συνδυάζεται με DermaPen-microneedling για καλύτερο αποτέλεσμα.

Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία σβήνουν οι πολύ λεπτές ρυτίδες και απαλύνονται οι βαθύτερες, εφαρμόζεται δραστική ενυδάτωση, το δέρμα λευκαίνει, γίνεται πυκνότερο και πιο σταθερό αφού ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

  • Αποκατάσταση όγκου

Η αύξηση όγκου επιτυγχάνεται με την χρήση είτε υαλουρονικού οξέως είτε του λίπους του ίδιου του ασθενούς.Στην περίπτωση της λιπομεταφοράς το αποτέλεσμα είναι μόνιμο ενώ στην περίπτωση θεραπείας με υαλουρονικό οξύ διαρκεί από 12-18 μήνες, οπότε και χρειάζεται εκ νέου εφαρμογή.

Με αυτές τις μεθόδους επιτυγχάνουμε την αύξηση του όγκου σε περιοχές όπου το λίπος έχει ατροφήσει με αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό πρόσωπο.

  • Ανόρθωση με νήματα/Facelift

Η ανόρθωση του προσώπου πραγματοποιείται με μη επεμβατικές μεθόδους όπως τα νήματα PDOτα οποία είναι κατασκευασμένα από ένα απορροφήσιμο χειρουργικό υλικό. Εφαρμόζονται με τοπική αναισθησία, ανώδυνα, στο ιατρείο και προσφέρουν άμεση ανόρθωση, με διόρθωση του οβάλ σχήματος του προσώπου.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 6-9 μήνες, συνεπώς για μακροχρόνιο αποτέλεσμα συνιστάται η εφαρμογή 2 φορές ετησίως. Στις επαναληπτικές εφαρμογές απαιτείται μικρότερος αριθμών νημάτων από ότι στην πρώτη.

Για πιο μόνιμο αποτέλεσμα, (10-15 έτη) η κορωνίδα της αναγέννησης του προσώπου στην Πλαστική Χειρουργική παραμένει το facelift (ρυτιδεκτομή, λίφτινγκ).

Με τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται από το ιατρείο μας στο λίφτινγκ, μπορούμε να σας εγγυηθούμε απουσία οιδήματος και εκχυμώσεων (μελανιών), με άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας ασχολίες σε 3-5 ημέρες με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Καλέστε μας για το δικό σας ραντεβού για εκτίμηση των αναγκών σας και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας. Προσφέρετε μας τη χαρά της δημιουργίας με αντάλλαγμα έναν καλύτερο εαυτό σας! Art of the Possible Plastic Surgery, making Greece prettier…one face at a time.

Πέτρος Θ. Βλασταράκος
Πλαστικός, επανορθωτικός και αισθητικός χειρουργός
www.artofthepossible.gr
www.naturalfacelift.gr
www.vlastarakos.com