Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας καθώς γιατροί και εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές δομές, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, διαμαρτύρεται η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία όπως αναφέρει, «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία». Κάνει, επίσης, λόγο για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,  σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και για «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει επίσης  πανελλαδική απεργία  στις 8 Δεκεμβρίου  ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ  προγραμματίζει και παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου, (10π.μ. – 15μ.μ.)  και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10π.μ.