Προσπαθήσατε πολλές φορές να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά δεν τα καταφέρατε με επιτυχία; Μήπως δεν κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση; Η αποτρίχωση με τις σύγχρονες μεθόδους laser αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο, που θα σας απαλλάξει μια για πάντα.

Οι μέθοδοι αποτρίχωσης που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά (ξύρισμα, κερί, ηλεκτρόλυση) είναι γνωστό ότι έχουν προσωρινά αποτελέσματα, ενώ δεν είναι σπάνιες οι ανεπιθύμητες ενέργειες (θυλακίτιδα, ερυθρότητα, πόνος). Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είτε αυτή γίνεται για αισθητικούς είτε για ιατρικούς λόγους. Οι θεραπείες με laser αποτρίχωσης μπορούν να εφαρμοστούν σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Το laser αποτρίχωσης παράγει μονοχρωματικό φως, το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στο θύλακα της τρίχας (δεν μπορεί να δράσει σε λευκές τρίχες). Καταστρέφοντας τον θύλακα της τρίχας, σταδιακά η τριχοφυΐα εξασθενεί.

Πόσο διαρκεί
Το laser επηρεάζει τις τρίχες που βρίσκονται στη φάση της γέννησης τους (αναγενή φάση) και όχι όσες έχουν βγει (καταγενής φάση) ή είναι πλέον ανεπτυγμένες (τελογενής φάση). Είναι, λοιπόν απαραίτητο να γίνουν επαναληπτικές συνεδρίες προκειμένου να προσβληθούν οι τρίχες στην αναγενή τους φάση, να εξασθενήσουν και έτσι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και της τρίχας. Συνήθως , για το σώμα απαιτούνται 8-10 συνεδρίες και για το πρόσωπο 8-12. Τα διαστήματα ανάμεσα στις συνεδρίες κυμαίνονται στις 6-7 εβδομάδες. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή που εφαρμόζεται το laser. Για τα πόδια, λόγου χάρη, απαιτείται περίπου μία ώρα, ενώ για το άνω χείλος και το πιγούνι μόλις λίγα λεπτά. Η ερυθρότητα και η ήπια ξηρότητα του δέρματος αποτελούν τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της εφαρμογής του laserκαι υποχωρούν με την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. Η εφαρμογή του laser αποτρίχωσης είναι ελάχιστα επώδυνη διαδικασία και γίνεται απόλυτα ανεκτή στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Ωστόσο , σε περίπτωση που υπάρχει αυξημένη ευαισθησία, τότε 30’ πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στην περιοχή που θα αποτριχωθεί .

Για τέλειο αποτέλεσμα
Τα αποτελέσματα στη μείωση της τριχοφυΐας είναι ορατά από την πρώτη εφαρμογή του laser και οι τρίχες γίνονται πιο απαλές και μαλακές. Μάλιστα, όσο πιο σκούρο το χρώμα της τρίχας και πιο μεγάλο το πάχος της, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Επιπλέον, παράγοντας που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του laser αποτρίχωσης είναι το είδος του laser Αλεξανδρίτη Gentle Laser της εταιρείας Candelaκαι τα διοδικά laser. Επίσης, καθοριστικό ρόλο για ένα άψογο αποτέλεσμα παίζει η πείρα του χειριστή και του επιβλέποντος ιατρού. Η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον εφαρμόζεται από εξειδικευμένους χειριστές υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου γιατρού.

Οικονομία σε χρόνο και χρήμα
Η αποτρίχωση με laser συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης τελικά αποδεικνύεται όχι μόνο πιο αποτελεσματική αλλά και οικονομική, συγκρίνοντας το συνολικό κόστος που συνεπάγονται ο άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης σε χρόνο και χρήμα. Επίσης, εξασφαλίζει οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας και αισθητικό αποτέλεσμα που υπερέχει.

 

Στέφανος Κιντζόγλου
Δερματολόγος-αφροδισιολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας
www.dermacenter.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δερματολόγος-αφροδισιολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας