Μια οικογένεια που γιορτάζει την άφιξη στον κόσμο των δίδυμων παιδιών της είναι ένα πολύ ευχάριστο αλλά μάλλον συνηθισμένο γεγονός. Όταν όμως πρόκειται για δίδυμα αδέλφια που γεννήθηκαν με δύο χρόνια διαφορά, το πράγμα αλλάζει!

Ο Oliver Best, δύο ετών και ο μερικών ημερών νεογέννητος αδελφός του Isaac θεωρούνται δίδυμα, καθώς η σύλληψή τους έγινε την ίδια στιγμή μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και από την ίδια παρτίδα εμβρύων.

Οι γονείς τους, Rachael και Richard Best, αποφάσισαν να «παγώσουν» δύο έμβρυα μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους με εξωσωματική. Όταν θέλησαν να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί, τα έμβρυα επανατοποθετήθηκαν οδηγώντας στη γέννηση του Isaac.

Οι Best προσπαθούσαν να κάνουν παιδί για τέσσερα χρόνια και είχαν ήδη κάνει έξι προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης προτού η Rachael μείνει έγκυος για πρώτη φορά. Στην έβδομη προσπάθεια η Rachael γέννησε τον Oliver.

Η 35χρονη μητέρα είπε: «Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε παιδί με φυσικό τρόπο για τέσσερα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια περάσαμε έναν χρόνο κάνοντας διάφορες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν “ανεξήγητη στειρότητα”,  το οποίο ήταν καταστροφικό γιατί δεν ξέραμε τι πήγαινε στραβά. Έτσι ξεκινήσαμε την εξαντλητική διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Κάναμε έξι προσπάθειες που οδήγησαν είτε σε αποτυχίες είτε σε αποβολές».

Το ζευγάρι έκανε μια τελευταία προσπάθεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον Oliver δύο χρόνια αργότερα τον αδελφό του Isaac.

Τα δίδυμα μοιράζονται τα γενέθλιά τους, όχι όμως και ο Oliver με τον Isaac – αν και είναι κοντά: ο Βενιαμίν της οικογένειας υπολογιζόταν ότι θα γεννηθεί στις 22 Μαρτίου, όμως, τελικά έφτασε στον κόσμο πέντε ημέρες νωρίτερα.

Η κυρία Best είπε: «Γεννήθηκαν με δύο χρόνια διαφορά και σχεδόν την ίδια ημέρα, είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο γεγονός. Είναι πραγματικά σουρεαλιστικό αυτό που συμβαίνει, επειδή είναι δίδυμα αλλά έχουν δύο χρόνια διαφορά! Ωστόσο, αν κοιτάξετε κάποιες παλιές φωτογραφίες του Oliver από την εποχή που ήταν στην ηλικία του Isaac, θα παρατηρήσετε πραγματικά την ομοιότητα που υπάρχει μεταξύ τους, είναι εκπληκτικό»!