Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας:

«Μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές COVID-19 στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει περίπου 200 κλίνες, τότε βλέπετε ότι κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες, σε κάθε εφημερία ουσιαστικά γεμίζει ένα Νοσοκομείο.

»Έχουμε ήδη 3.787 συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται με COVID-19 σε όλη την Ελλάδα. Και ενώ ξεκινήσαμε το 2019 με 556 κλίνες ΜΕΘ στο σύνολο, έχουμε καταφέρει, με τιτάνιες προσπάθειες όλων μας, να έχουμε φτάσει αισίως με τις 5 καινούριες κλίνες ΜΕΘ-COVID του Ιπποκρατείου, στις 1.404. Επαναλαμβάνω, 556 τότε, 1.404 σήμερα και συνεχίζουμε.

»Όμως, η Αττική πιέζει τη χώρα, πιέζεται. Να θυμίσω ότι ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική Covid πριν από ένα μήνα.

»Έχουμε φτάσει στις 362, είναι αύξηση 58% και ότι διαθέσιμες απλές κλίνες στην Αττική ήταν 1.600, είναι 2.680, αύξηση 67%. Η πληρότητά τους όμως φτάνει στα όρια της και η πίεση αυξάνεται».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ποιοι είναι οι πολίτες που πέφτουν θύματα του κορωνοϊού και στην εξέλικη των εμβολιασμών:

«Δυστυχώς πλέον, οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές μεταξύ 20 και 50 ετών. Είναι αυτή η ομάδα που κινείται, εργάζεται, δουλεύει. Και κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας, να συμβαδίσουν μαζί μας, μέχρι να τα καταφέρουμε να κυριαρχεί πλέον ο εμβολιασμός έναντι του ιού. Και αυτό προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

»Σήμερα αισίως έχουμε φτάσει στη χώρα μας να έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί. Μέχρι σήμερα και αυτή την ώρα έχουν γίνει ήδη 24.478 εμβολιασμοί, το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% πλέον, με πρώτη και δεύτερη δόση 3,64% και 1,26% βάσει εμβολιασμών το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού.

»Το άνοιγμα της επόμενης ομάδας είναι πλέον η ομάδα Α’ Νοσημάτων Υψηλού Κινδύνου και θα γίνει τις επόμενες 10 ημέρες και θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69.

Άρα βλέπετε ότι επιταχύνονται οι ρυθμοί, αυξάνεται ο εμβολιασμός και ότι πλησιάζουμε γρήγορα στη στιγμή που όλο και πιο πολλοί συμπολίτες μας θα είναι προστατευμένοι. Και άρα αυτό θα είναι τεράστια βοήθεια και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για την πορεία της κοινωνικής μας ζωής, της κοινωνικής μας ζωής και αύριο του τουρισμού».