Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι, καθώς και ξενάγηση στο ιστορικό και ιατρικό Μουσείο του, προσφέρονται από το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία»με την φετινή «Επιχείρηση Ανοιχτές Πόρτες», το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

Δράσεις και διαγνωστικοί έλεγχοι

Συγκεκριμένα, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, το Νοσοκομείο ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό και διεξάγει εθελοντική αιμοδοσία και προσφέρονται δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι (σπιρομέτρηση, εκτίμηση αρτηριών κάτω άκρων με μηχάνημα, μέτρηση κινδύνου οστεοπόρωσης, εκτίμηση χρόνιου και καρκινικού πόνου, επίδειξη ασκήσεων αποκατάστασης ΧΑΠ και διάμεσων νοσημάτων) και μία 45λεπτη ξενάγηση στο Μουσείο του.

Στην «Επιχείρηση Ανοιχτές Πόρτες» όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου ενημερώνουν για το αντικείμενο της δουλειάς τους (πρόληψη, θεραπεία, χρόνια παρακολούθηση), και παρουσιάζουν μια σειρά από άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες υγείας που συντελούνται στο Νοσοκομείο και που ο διερχόμενος από τη λεωφόρο Μεσογείων ίσως ούτε φαντάζεται.

Η «Επιχείρηση Ανοιχτές Πόρτες» απευθύνεται τόσο στους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις δράσεις του νοσοκομείου, όσο και στους εμπλεκόμενους φορείς.