Η Bayer ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη διοίκηση της Monsanto με μία προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή της. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι από τις κορυφαίες εταιρείες αγροτικών σπόρων στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δις δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους της.

Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί από τη Bayer ένα ποσό 2 δις δολαρίων στη Monsanto στην περίπτωση που η συμφωνία δεν εγκριθεί από τις Αρχές για τον Ανταγωνισμό, ενώ αναμένουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος του 2017, αναφέρει η Bayer σε ανακοίνωσή της.

Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ένα συνδυασμό έκδοσης χρέους και μετοχών. Το σκέλος των μετοχών, ύψους περίπου 19 δις δολαρίων, αναμένεται να αντληθεί με την έκδοση ομολόγων που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές και μία έκδοση νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κίνηση της Bayer να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τη δεύτερη μεγαλύτερη προμηθευτεί στον κόσμο αγροτικών σπόρων και γονιδίων,  μετά την Syngenta AG, είναι η τελευταία σε μια σειρά σημαντικών κινήσεων που έχει προβεί  στον τομέα των αγροχημικών