Η τεχνολογία της οπτικής ίνας λέιζερ έφερε επανάσταση στη θεραπευτική αντιμετώπιση πολλών παθήσεων του πρωκτού και της ευρύτερης περιοχής, όπως η αιμορροϊδοπάθεια, η κύστη του κόκκυγα, τα συρίγγια και οι ραγάδες του πρωκτού. Με 10ετη εμπειρία ,την μεγαλύτερη στην Ελλάδα, στην θεραπεία αυτών των παθήσεων με τη χρήση του θεραπευτικού laser  εξειδικεύεται η χειρουργική Ομάδα «G.Ilias Surgicare». Ο επικεφαλής της, πρωτοπόρος Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Π. Ηλίας, μας εξηγεί για τις δυο ποιο διαδεδομένες θεραπείες παθήσεων που απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Θεραπεία laser  για αιμορροΐδες
Η θεραπεία Laser HaemorrhoidoPlasty είναι μία πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική τεχνική θεραπείας της προχωρημένης αιμορροϊδοπάθειας (3ου – 4ου βαθμού).

Πραγματοποιείται με εξελιγμένο, ανώδυνο χειρουργικό laser και προσφέρει μικροχειρουργική ακρίβεια και απόλυτη ασφάλεια: Οι αιμορροΐδες συρρικνώνονται εκ των έσω με ένα λεπτό αισθητήρα laser υπό κατάλληλη αναισθησία, χωρίς να τραυματίζεται το πρωκτικό δέρμα. Σε σύγκριση με τις συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, συνήθως δεν υπάρχουν τομές και δεν αφαιρείται κανένας ιστός.

Η θεραπεία LHP δε συνοδεύεται από ακράτεια, αλλά ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο στενώσεων και επιπλοκών που παρατηρούνται συχνά σε άλλες χειρουργικές τεχνικές.

Πραγματοποιείται με τοπική ή περιοχική αναισθησία και προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο.

Η Ενδοσκοπική Εξάχνωση της Κύστης Κόκκυγος είναι κυριολεκτικά μια μη επεμβατική μέθοδος, η οποία δεν απαιτεί καμία τομή και δεν αφήνει στον ασθενή καμία ουλή.

Με τη βοήθεια της ενέργειας του laser, ο ιστός της κύστης διαβρώνεται με ακρίβεια, χωρίς να καταστρέφεται ο περιβάλλων ιστός ή να πρέπει να αφαιρεθεί.

Μετά τη θεραπεία, η οποία διαρκεί 15 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία, ο ασθενής ανακουφίζεται άμεσα από τον πόνο. Δεν απαιτούνται συνεχείς επώδυνες αλλαγές με κάποια επιθέματα, διότι το τραύμα στεγνώνει και επουλώνεται με ασφάλεια. Αρκεί η τοποθέτησης μιας απλής γάζας και μόνο.

Παράλληλα, ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινή του δραστηριότητα και τη φυσιολογική του ζωή.

Dr. Γιώργος Π. Ηλίας
MD, Ph.D. Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
https://hlias.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

MD, Ph.D. Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών