Καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται και οι ειδικοί ανησυχούν για τη διασπορά του σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρα, όχι μόνο επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στην πλειονότητα των κλειστών δημόσιων χώρων, αλλά και οι προσπάθειες των φορέων υγείας για την ενημέρωση και επανευαισθητοποίηση του κοινού στα μέτρα προστασίας.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναρτώντας στο Twitter ένα βίντεο που υπενθυμίζει πώς χρησιμοποιούμε τη μάσκα σωστά:

Τη σκυτάλη πήρε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού δημιούργησε ένα ευρηματικό βίντεο που υπογραμμίζει ότι ο κίνδυνος παραμένει και καλεί τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα της επιδημίας ωστόσο αυτό δημιούργησε κλίμα εφησυχασμού που ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση να συνεχίσουμε να δείχνουμε υπευθυνότητα και να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης. Ο ΙΣΑ παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της επιδημίας και συνεχίζει τις προσπάθειες για τη θωράκιση της χώρας».

Δείτε το βίντεο παρακάτω: