Oι ορµόνες, ο αργός µεταβολισµός, η έλλειψη άσκησης, το πρόχειρο φαγητό, αλλά και γενετικοί, οργανικοί και αγγειακοί παράγοντες βρίσκονται πίσω από το κεφάλαιο κυτταρίτιδα. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού εµφανίζεται περίπου σε 9 στις 10 γυναίκες, ανεξαρτήτως βάρους και Δείκτη Μάζας Σώµατος. Η κυτταρίτιδα είναι οίδηµα του δέρµατος και απαιτεί  αντιµετώπιση από εξειδικευµένo δερµατολόγο. Για να τη νικήσουµε, έχουµε βρει µια ολιστική προσέγγιση και ένα ολοκληρωµένο πρωτόκολλο µε 4 συµµάχους που ταυτόχρονα µάχονται και τη χαλάρωση του δέρµατος. Ειδικότερα, η συνδυαστική µέθοδος περιλαµβάνει τις εξής θεραπείες:

  1. Το CoaxMed CRF είναι ο µεγάλος πρωταγωνιστής. Πρόκειται για µια συσκευή υψηλής ιατρικής τεχνολογίας που εκπέµπει παράλληλα ισχυρές ραδιοσυχνότητες (RF) και υπερήχους χαµηλής συχνότητας (cavitation). Η τεχνολογία των RF παράγει θερµότητα που, σε συνδυασµό µε τους υπερήχους, καταστρέφει τα λιποκύτταρα οριστικά. O αριθµός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήµατος, αλλά το ελάχιστο είναι 8 συνεδρίες.
  2. Η µεσοθεραπεία σώµατος γίνεται ανά 15-20 µέρες, δηλαδή ανά δύο συνεδρίες µε το CoaxMed. Ο γιατρός εισάγει µε λεπτές βελόνες ήπιες φαρµακευτικές ουσίες και ένζυµα στις προβληµατικές περιοχές, όπως φωσφατιδυλοχολίνη, που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφιγκτικές και αποιδηµατικές ιδιότητες. O συνδυασμός των θεραπειών CoaxMedCRFκαι της μεσοθεραπείας σώματος προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η µικροκυκλοφορία βελτιώνεται, έχουµε αποδόµηση των λιποκυττάρων, σύσφιγξη, ανάπλαση του δέρµατος και άµεση αντιµετώπιση της κυτταρίτιδας. Μετά τη θεραπεία εµφανίζεται ερύθηµα και ήπιο οίδηµα στην περιοχή. Και τα δύο υποχωρούν µέσα στις επόµενες 24 ώρες.
  3. Τα νήµατα σώµατος PDO γίνονται µε την ολοκλήρωση του παραπάνω κύκλου µε σκοπό να ενισχυθεί η σύσφιγξη του σώµατος σε περιπτώσεις χαλάρωσης και η αναπαραγωγή του κολλαγόνου. Πρόκειται για µια πρωτοποριακή µέθοδο. Έχει εξαιρετικά αποτελέσµατα, εφαρµόζεται στο ιατρείο χωρίς «νυστέρι και τομές», ενώ απαιτούνται µόλις 45′ για την εφαρµογή της. Ο ενδιαφερόµενος επιστρέφει άµεσα στις δραστηριότητές του. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο γιατρός εισάγει κάτω από το δέρµα βιοαπορροφήσιµα αγγειοχειρουργικά ράµµατα φτιαγµένα από το µη αλλεργικό υλικό PDO (πολυδιοξανόνη). Τα νήματα είναι διαφόρων διαστάσεων και τοποθετούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ανάλογα με το μέγεθος αλλά και το πρόβλημα της περιοχής. Σχηματίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει, τεντώνει μηχανικά και υποστηρίζει τους ιστούς με απολύτως ασφαλή τρόπο, ενώ παράλληλα αυξάνει τη σύνθεση του κολλαγόνου βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  4. Η πλέον σύγχρονη εφαρμογή στον τομέα της σύσφιξης, υπέρηχοι υψηλής συχνότητας νέας τεχνολογίας HIFU( ΗighIntensityFocusedUltraSound).
    To κομμάτι της χαλάρωσης εφόσον χρειαστεί, έρχεται να ενισχύσει η πιο σύγχρονη τεχνολογία που ακούει στο όνομα HIFU, πρόκειται για μονοθεραπεία με στοχευμένους υπέρηχους υψηλής συχνότητας. Η εφαρµογή γίνεται 1 φορά, 1 µήνα µετά τα νήµατα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Tip: Η αντιµετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης απαιτεί πειθαρχία στις οδηγίες του γιατρού. Πολύ σηµαντικό ρόλο παίζουν επίσης η διατροφή  και η γυµναστική.

Δρ Θεοδώρα Φατσέα
Δερµατολόγος-αφροδισιολόγος, επικεφαλής της επιστηµονικής οµάδας του Αthens-Beverly Hills Medical Group 
www.athensbeverlyhills.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δερµατολόγος-αφροδισιολόγος, επικεφαλής της επιστηµονικής οµάδας του Αthens-Beverly Hills Medical Group