Με κεντρικό μήνυμα «SΙΜΙΟ Plus – Εδώ είναι το σημείο σου» το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζει στη φετινή εκστρατεία του τη στρατηγική για την πρόληψη των νοσημάτων. Στόχος του παραμένει η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό , η εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί ως βασική δράση το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «SΙΜΙΟ Plus» στην Πολυκλινική Αθηνών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ο Ευαγγελισμός». Με την ευκαιρία της δράσης αυτής θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Η κεντρική  εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα γίνει στο Μοναστηράκι την 1η Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00 και θα περιλαμβάνει :

-Συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό (Ρ/Σ) Kosmos fm

-Μουσική συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ»

-Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, με 2 promo stand – διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

Η δεύτερη δράση είναι ο φωτισμός της Πολυκλινικής  Αθηνών για την ίδια μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει στο κτίριο  διεπιστημονική ομάδα ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά διαμορφωμένο promo stand, για τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν και ανωνύμου έλεγχου για HIV, SIMIO Plus, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού.

Η τρίτη δράση αφορά πρόγραμμα δρόμου με ομάδα-στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και θα γίνει σε χώρους μέσα στην πόλη έως τις 03/12, από τις 20:00 έως 03:00 τα ξημερώματα.

Επίσης  θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σπουδαστήρια.