Ένας αμερικανός ογκολόγος διέγραψε χρέη αξίας περίπου 650.000 δολαρίων 200 ασθενών του με καρκίνο, όταν συνειδητοποίησε ότι πολλοί από αυτούς δυσκολευόταν να τον πληρώσουν.

Ο Δρ Omar Atiq έκλεισε το αντικαρκινικό ιατρικό κέντρο που διατηρούσε στο Αρκάνσας πέρυσι, μετά από σχεδόν 30 χρόνια. Εν συνεχεία, συνεργάστηκε με μια εταιρεία είσπραξης χρεών για να συγκεντρώσει τις αμοιβές του που εκκρεμούσαν, αλλά συνειδητοποίησε ότι πολλές οικογένειες ασθενών του είχαν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, λοιπόν, έγραψε στους ασθενείς του, λέγοντάς τους ότι τυχόν χρέη θα διαγραφούν.

«Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που απλώς δεν μπορούν να πληρώσουν», δήλωσε ο Δρ Atiq: «Έτσι, η σύζυγός μου και εγώ, ως οικογένεια, το σκεφτήκαμε και κοιτάξαμε αν μπορούμε να διαγράψουμε όλα τα χρέη. Είδαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε και στη συνέχεια απλά προχωρήσαμε και το κάναμε».

Ο Δρ Atiq, ο οποίος κατάγεται από το Πακιστάν, ίδρυσε την Κλινική Καρκίνου του Αρκάνσας το 1991 και είναι τώρα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για τις Ιατρικές Επιστήμες (UAMS).

«Σκεφτήκαμε ότι δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για να το κάνουμε αυτό από τώρα που μια πανδημία που έχει αποδεκατίσει οικογένειες, έχει πλήξει τη ζωή των ανθρώπων και τις επιχειρήσεις και κάθε είδους δραστηριότητα», δήλωσε ο Δρ Atiq που σημείωσε ότι οι εκκρεμείς λογαριασμοί από περίπου 200 ασθενείς ανέρχονταν σε περίπου 650.000 δολάρια.

Στη χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα στους ασθενείς του, έγραψε: «Η Κλινική Καρκίνου του Αρκάνσας ήταν υπερήφανη που σας εξυπηρετούσε. Παρόλο που διάφορες ασφάλειες υγείας πληρώνουν τους περισσότερους λογαριασμούς για την πλειονότητα των ασθενών, ακόμη και η συμμετοχή μπορεί να είναι επαχθής. Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η Κλινική αποφάσισε να παραιτηθεί από όλα τα υπόλοιπα χρέη που οφείλονται στην κλινική από τους ασθενείς της. Καλές γιορτές».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν από τις καλύτερες εκπλήξεις που είδαν ποτέ οι ασθενείς του!