Ένα τρομακτικό ατύχημα έρχεται ως υπενθύμιση στους γονείς για τους πιθανούς κινδύνους που καραδοκούν όταν αφήνουν μόνα τους μικρά παιδιά στο αυτοκίνητο.

Μια μητέρα στο Μιζούρι των ΗΠΑ σταμάτησε για να βάλει βενζίνη, με τα δύο παιδιά της, ηλικίας ενός και τριών ετών, δεμένα στα ειδικά παιδικά καθίσματα του αυτοκινήτου της. Η γυναίκα απομακρύνθηκε για λίγο από το αυτοκίνητο, ώστε να μπει στο κατάστημα για να πληρώσει για τη βενζίνη.

Στα λίγα λεπτά που έλειψε, το μεγαλύτερο από τα παιδιά της κατόρθωσε να λύσει τη ζώνη ασφαλείας του και να βάλει την όπισθεν στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων! Το οικογενειακό μίνι βαν κύλησε προς τα πίσω και έπεσε πάνω στην αντλία της βενζίνης την οποία και έσπασε.

Αμέσως, η αντλία της βενζίνης τυλίχτηκε στις φλόγες από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου και ο τραυματισμός των δύο παιδιών θα ήταν βέβαιος, αν δεν επενέβαινε ένα άνδρας από κάποιο διπλανό όχημα για να τα απομακρύνει προτού το μίνι βαν τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι αστυνομικές Αρχές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το απειλητικό για τη ζωή των μικρών περιστατικό, για να υπενθυμίσουν στους γονείς ότι τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν θα έπρεπε να αφήνουμε ποτέ παιδιά τέτοιας ηλικίας χωρίς επίβλεψη.

Η Daphne Greenlee, υπεύθυνη για την πρόληψη τραυματισμών στο νοσοκομείο Mercy, δήλωσε σχετικά: «Ακούμε συχνά για τέτοια περιστατικά. Δυστυχώς, οι γονείς είναι πολύ απασχολημένοι και απομακρύνονται για λίγο για να πληρώσουν για τη βενζίνη ή κάποιον λογαριασμό ή κάτι ανάλογο – συμβαίνει συχνότερα από ό,τι θα θέλαμε». Και υπενθύμισε:« Η λίγο μεγαλύτερη ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούμε σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού».

Τώρα, η μητέρα μπορεί να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για παραμέληση ανηλίκου, αν προκύψουν ευθύνες κατά την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, σύμφωνα με τη Lisa Cox, εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Σπρίνγκφιλντ, η οποία δήλωσε ότι είναι έγκλημα να αφήνουμε τα παιδιά χωρίς επιτήρηση στο αυτοκίνητο.

Στην ιστοσελίδα της αστυνομίας του Σπρίνγκφιλντ, υπάρχει ένα θέμα αφιερωμένο στους κινδύνους που καραδοκούν, όταν αφήνουμε τα παιδιά μόνα τους στο αυτοκίνητο. Το Μισσούρι είναι μία από τις 19 πολιτείες της Αμερικής όπου είναι παράνομη η παραμονή ενός παιδιού ηλικίας κάτω των δέκα ετών σε ένα όχημα χωρίς επιτήρηση- και από το ατύχημα, είναι σαφές γιατί υπάρχει ο νόμος.