Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται στην αναβαθμισμένη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αθηνών, η οποία μεταφέρθηκε από την Πλατεία Θεάτρου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις επί της οδού  Ακαδημίας 58 και λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 07:00 – 20:00.

Εξυπηρετούνται καθημερινά τακτικά περιστατικά από ιατρούς είκοσι διαφορετικών ειδικοτήτων, πραγματοποιούνται Μικροβιολογικές εξετάσεις, ενώ λειτουργεί και Ιατρείο Υποδοχής για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού, με κλήση των 5-ψηφίων αριθμών, για τα παρακάτω πρωινά και απογευματινά ιατρεία: Αλλεργιολογικό, Γαστρεντερολογικό, Χειρουργικό, Γενικής Ιατρικής  Γυναικολογικό, Δερματολογικό, Ενδοκρινολογικό, Καρδιολογικό, Νευρολογικό, Οδοντιατρικό, Οδοντοπροσθετικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό,  Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Ψυχιατρικό, Ωτορινολαρυγγολογικό.

Η συγκεκριμένη μεταστέγαση θεωρείται πολλαπλά επωφελής, τόσο για τους εξυπηρετούμενους πολίτες όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς το μισθωμένο κτήριο επί της Πλατείας Θεάτρου επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με μηναίο μίσθωμα άνω των 20.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, έγινε βέλτιστη αξιοποίηση του ιδιόκτητου ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 58, που προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στους πολίτες, είναι πιο λειτουργικό και διαθέτει σύγχρονες υποδομές.

Με την παρέμβαση αυτή υλοποιείται σταδιακά η αναβάθμιση των σημερινών δομών του ΠΕΔΥ. Ήδη έχουν διοριστεί τους τελευταίους μήνες συνολικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ) 104 επικουρικοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ακτινολογικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη νομοπαρασκευαστική και λειτουργική προετοιμασία της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού των τοπικών Μονάδων Υγείας και των οικογενειακών γιατρών και των ομάδων υγείας εντός του 2016.