Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), που θα είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – και πέμπτη συνολικά – θεσμικός εταίρος του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Pfizer Hellas, και έχει ως στόχο την πρόληψη νοσημάτων μέσω υιοθέτησης υγιεινών συμπεριφορών (εμβολιασμός, τακτική άσκηση, αποχή από το κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή, προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος) και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ατόμων.

Οι δράσεις της εκστρατείας, με το κεντρικό μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής», επικεντρώνονται και αυτή τη χρονιά στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, μιας απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Μιχάλης Τουμπής, δήλωσε: «Η επιτυχημένη συνεργασία με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας – το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα αλλά και ένα θεσμό με διεθνή εμβέλεια – έχει αποτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ένα εξαιρετικό “όχημα”, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε χιλιάδες συμπολίτες μας για τη σημασία της πρόληψης.

H Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενημερώνει

Αναγνωρίζοντας, ως Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πνευμονιοκοκκική πνευμονία, μια σοβαρή νόσο με θνητότητα μεγαλύτερη του 15% σε ευαίσθητους πληθυσμούς (βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, καπνιστές, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης, άσθμα, ΧΑΠ, καρδιαγγειακά νοσήματα, αλκοολισμός κλπ), επικεντρώνουμε για άλλη μια χρονιά τις προσπάθειές μας στην κάλυψη αυτού του ενημερωτικού κενού, που πλέον καταδεικνύεται και από ερευνητικά στοιχεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η κοινή προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, που μετρά πλέον πέντε χρόνια, έχει στόχο να παροτρύνουμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό, έναν καλύτερο τρόπο ζωής.  Το μήνυμα “Μεγαλώνουμε με υγεία”, με ιδιαίτερη έμφαση και για αυτή τη χρονιά στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, αποτελεί ουσιαστικά το διαβατήριο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.  Και προκειμένου, αυτό το διαβατήριο να “εκδοθεί” για κάθε έναν από εμάς και να βρίσκεται σε ισχύ για πολλά ακόμα χρόνια, η πρόληψη, η σωστή διατροφή, η άσκηση, ο εμβολιασμός, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις».

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες με τη χορηγία της Pfizer Hellas.

-Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2016), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

-Ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής» στις τρεις διαδρομές του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας (στην Κλασική Διαδρομή & στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).