Ας είμαστε ειλικρινείς: σχεδόν όλοι το παρακάναμε αυτές τις μέρες με τη γαλοπούλα, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και μερικά ποτηράκια κρασί παραπάνω, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο.

Αλλά θα το απολαμβάναμε άραγε ακόμη περισσότερο αν γνωρίζαμε ακριβώς πόσα Χριστούγεννα μας μένει να δούμε ακόμη; Εξαρτάται, αλλά ποιος ξέρει πόσος χρόνος του μένει ακόμη; Ίσως και όλοι μας, τουλάχιστον με βάση τη στατιστική και μια επιστημονική εφαρμογή.

Αν θέλετε να μάθετε, απαντήστε στις 14 ερωτήσεις που επινόησε μια ομάδα στατιστικολόγων και επιστημόνων δεδομένων από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για να βρείτε την ηλικία μέχρι την οποία μπορείτε να περιμένετε ότι θα ζήσετε, αλλά και την ηλικία που έχετε 75% πιθανότητες να φτάσετε. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από 500.000 ανθρώπουςγια περισσότερα από δέκα χρόνια από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείαςτων ΗΠΑ και την Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων.

Γιατί τόσες πολλές ερωτήσεις και γιατί αυτές; Γιατί δεν μιλάμε για ένα τεστ του Facbook, αλλά ένα επιστημονικό εργαλείο που βασίζεται στη στατιστική και στους λόγους που επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής. Βλέπετε το εισόδημα, η εκπαίδευση και σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους, επιδρούν στο πόσο καιρό θα παραμείνουμε ζωντανοί – και αυτοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη μακροβιότητά μας.

«Είναι πιο εύκολο να αρχίσετε να φοράτε ζώνη ασφαλείας από ό, τι είναι να αλλάξετε τα γονίδιά σας», λέει ο LyleUngar, καθηγητής της πληροφορικής στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. «Μας ενδιαφέρουν αυτά που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποιγια να επηρεάσουν τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής τους».

Οι συμβουλές του; «Μην καπνίζετε. Φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας ή κράνος. Το καλύτερο πράγμα που οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν περισσότεροείναι η άσκηση. Για κάθε ώρα που ασκείστε κερδίζετε δύο επιπλέον ώρες προσδόκιμου ζωής. Επιπλέον, θα είστε πιο υγιείς σε μεγαλύτερη ηλικία».

Αν θέλετε άλλα πέντε χρόνια ζωής, ερωτευθείτε:«Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και έχουν μια καλή σχέση ζουν κατά μέσον όρο πέντε χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους».

Θέλετε να μάθετε λοιπόν πόσο θα ζήσετε; Ακολουθήστε το παρακάτω λινκ και απαντήστε στις ερωτήσεις.

https://www.myabaris.com/tools/life-expectancy-calculator-how-long-will-i-live/