Γραφτήκατε στο γυμναστήριο με το που ξεκίνησε η χρονιά, καθώς η μεγάλη σας απόφαση για το 2018 ήταν επιτέλους να βρείτε τη χαμένη σας φόρμα. Όμως, δύο μήνες αργότερα, νιώθετε ότι τα κίνητρά σας έχουν εξαφανιστεί και ότι προτιμάτε να μείνετε στη θαλπωρή του σπιτιού και να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά.

Μην τα παρατάτε! Ορίστε μερικοί τρόπο για να παρακινηθείτε να συνεχίσετε:

Γυμναστείτε με έναν φίλο
Έχοντας έναν σύντροφο στη γυμναστική, όποιος κι αν είναι, κάνει τη γυμναστική πολύ πιο ευχάριστη και λιγότερο πιθανό το γεγονός να αφήσετε μια προπόνηση, επειδή δεν θα θέλετε να τον απογοητεύσετε – το ίδιο και εκείνος. Το καλύτερο πραγματικά ίσως να μην είναι να βρείτε κάποιον από τους πιο στενούς φίλους σας, αλλά απλώς κάποιον σε παρόμοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Θέστε συγκεκριμένους στόχους
Οι συνεχείς, μικρές προκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε εστιασμένοι στον στόχο σας. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλος όσο το να τρέξετε στον μαραθώνιο, αλλά μικροί στόχοι που σας δίνουν αυτό το επιπλέον κίνητρο όταν το χρειάζεστε, επειδή έχετε κάτι να επιτύχετε βραχυπρόθεσμα – π.χ., να τρέξετε για πέντε λεπτά παραπάνω.

Συνδυάστε τη γυμναστική σας με σωστή διατροφή
Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο περισσότερο θα θέλετε να τρώτε καλά – και αντίστροφα. Έχετε πάντα φρέσκα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο σας, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να καταφύγετε στο junk food από ανάγκη.

Πότε-πότε, επενδύστε σε έναν personal trainer
Τα… ιδιαίτερα μαθήματα γυμναστικής δεν είναι φθηνά, αλλά μπορούν να κάνουν θαύματα στην προσπάθεια για καλύτερη φυσική κατάσταση. Ακόμα και αν είναι μόνο μια προπόνηση κάθε λίγους μήνες, θα σας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο, θα σας διδάξει τρόπους για να ανανεώσετε το πρόγραμμα γυμναστική σας και θα εξασφαλίσει ότι η τεχνική σας στις ασκήσεις είναι σωστή.

Εστιάστε στο πώς η άσκηση σας κάνει να αισθάνεστε, όχι να φαίνεστε
ΟΚ, όλοι γυμναζόμαστε και για ένα πιο καλοσχηματισμένο σώμα, όμως εάν ασκούμαστε μόνο για αισθητικούς λόγους, μπορεί να απογοητευτούμε, όταν οι αλλαγές στο σώμα μας δεν έρχονται όσο γρήγορα θέλουμε. Αλλά αν γυμναζόμαστε λογικά και σωστά, οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να απαιτούν χρόνο, επειδή αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να διατηρηθούν.