Στους 74 έχουν φτάσει οι θάνατοι εξαιτίας της γρίπης στη χώρα, ενώ άλλοι 264 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για τα περιστατικά:

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των θανάτων από γρίπη και των περιστατικών με βαριές επιπλοκές.

»Η χώρα μας κατέχει τα τελευταία χρόνια, το θλιβερό ρεκόρ σε θανάτους από γρίπη, γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία.

»Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, με αποκορύφωμα την δραματική έλλειψη των κλινών ΜΕΘ, έχει αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκής η διαχείριση των περιστατικών και δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας. Λόγω της κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι περισσότεροι Νομοί της χώρας, δεν διαθέτουν συμβεβλημένους γιατρούς σε βασικές ειδικότητες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν βοήθεια, όταν έχουν πλέον παρουσιάσει επιπλοκές.

»Ο ΙΣΑ πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα, ωστόσο για άλλη μια χρονιά φέτος, δεν εισακούσθηκε από το Υπουργείο. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να λάβει άμεσα μέτρα ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, για να καλυφθεί υγειονομικά ο πληθυσμός».