Η κατανάλωση καυτερών πιπεριών σε τακτική βάση θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο στους fan των καυτερών γεύσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 23.000 ανθρώπους στην Ιταλία για οκτώ χρόνια και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καυτερές πιπεριές τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή και περισσότερο από 50% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο!

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the American College of Cardiology.

«Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η προστασία από τον κίνδυνο θνησιμότητας ήταν ανεξάρτητη από τον τύπο διατροφής που ακολούθησαν οι άνθρωποι που συμμετείχαν», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης, Δρ Marialaura Bonaccio, επιδημιολόγος στο Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο.

«Με άλλα λόγια, κάποιος μπορεί να ακολουθούσε μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή, κάποιος άλλος μπορεί να έτρωγε λιγότερο υγιεινά, αλλά για όλους οι καυτερές πιπεριές είχαν προστατευτικό αποτέλεσμα από τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά», σημείωσε η ερευνήτρια.