Οι γονείς έχουν βρει τα παιδιά τους κοιμούνται στο… καλάθι του σκύλου, μέσα σε ντουλάπια και μερικές φορές με το πρόσωπο μέσα στο… πιάτο τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που έγινε σχετικά με τις περίεργες συνήθειες ύπνου των παιδιών προσχολικής ηλικίας αποκάλυψε ότι τα παιδιά θα πάρουν ένα γρήγορο υπνάκο πίσω από τον καναπέ ή στο καλάθι με τα άπλυτα, αντί να χάσουν μια ευκαιρία για να κλείσουν τα μάτια τους όταν είναι κουρασμένα. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά δεν είχαν πρόβλημα να κοιμηθούν σε καροτσάκια σούπερ μάρκετ, στην τουαλέτα, ακόμη και ενώ στέκονταν.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 γονείς παιδιών ηλικίας πέντε ετών και κάτω, οι απόγονοί τους κοιμούνται κάπου ασυνήθιστα τρεις φορές τον μήνα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας, το σώμα των παιδιών αναπτύσσεται ταχύτερα μεταξύ των ηλικιών μηδέν έως πέντε. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μαθαίνουν να περπατούν, να μιλούν και να κοινωνικοποιούνται, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πολλή ενέργεια, γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η κούραση εμφανίζεται ξαφνικά μερικές φορές σε μάλλον ασυνήθιστους χώρους»

Άλλες ασυνήθιστες τοποθεσίες ύπνου των μικρών παιδιών είναι πίσω από τις κουρτίνες, μισά πάνω και μισά κρεμασμένα από το κρεβάτι και στα σκαλοπάτια.

Τα τρία τέταρτα των γονέων παραδέχτηκαν ότι ο πειρασμός να βγάλουν φωτογραφία ή βίντεο με το παιδί τους που κοιμόταν κάπου ασυνήθιστα ήταν πολύ μεγάλος για να αντισταθούν. Κατά μέσο όρο, είχαν ανεβάσει τρία βίντεο ή εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα μοιραστούν με τους φίλους τους.

Ωστόσο, παρόλο που διασκέδαζαν να βλέπουν το παιδί τους να κοιμάται σε ένα περίεργο μέρος, έξι στους 10 ανησυχούσαν ταυτόχρονα ότι το αν έπαιρναν έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα κοιμόταν εύκολα το βράδυ. Στην πραγματικότητα, τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ως γονείς ήταν να καταφέρουν το παιδί τους να πάει για ύπνο όταν –προφανώς και όπου!- έπρεπε. Οι γονείς δήλωσαν ότι συνήθως έπρεπε να μαλώσουν μαζί τους για να πάνε στο κρεβάτι επτά φορές τον μήνα.