Νιώθετε κάπως φουσκωμένοι; Οι παρακάτω τροφές υπόσχονται να σας απαλλάξουν από το φούσκωμα και να κάνουν την κοιλιά σας επίπεδη.

Ας είμαστε ειλικρινείς: το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Και όσο προσεκτικοί και να είμαστε με τη διατροφή μας, όσο και να προσπαθούμε να τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά, θα έρθει κάποια στιγμή που θα το ρίξουμε έξω και θα το παρακάνουμε. Μερικά κοψίδια παραπάνω, ένα έξτρα κομμάτι τούρτας και όλη η προσπάθεια σε γυμναστήρια και προετοιμασία υγιεινών γευμάτων φαίνεται να χάνεται μονομιάς, καθώς η κοιλιά μας δείχνει φουσκωμένη – και το ίδιο αισθανόμαστε και… μέσα μας! Υπεύθυνες για το φαινόμενο είναι τροφές πλούσιες σε νάτριο ή δύσκολες στη χώνεψη: για να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, περάστε στην αντεπίθεση καταναλώνοντας τροφές που απομακρύνουν το φούσκωμα και δείχνουν και πάλι την κοιλιά σας όπως τη θέλετε!

Σπαράγγια
Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν τα σπαράγγια είναι γνωστές, σε αυτή την περίπτωση όμως θα εστιάσουμε σε ένα άλλο χαρακτηριστικό του: τη διουρητική δράση του.  Χάρη σε αυτήν, το σώμα μας απαλλάσσεται από τα περιττά υγρά που κάνουν την κοιλιά μας να φουσκώνει. Τα μαγειρεμένα σπαράγγια, βρίθουν επίσης από αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Ανανάς
Ξεχάστε το ανέκδοτο με τη «δίαιτα του ανανά»: το εξωτικό και πεντανόστιμο φρούτο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κάλιο, καθώς και στο ένζυμο βρομελίνη το οποίο βοηθάει σημαντικά στην ευκολότερη πέψη των πρωτεϊνών.

Παπάγια
Ακόμη ένα εξωτικό φρούτο που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το διόλου εξωτικό φούσκωμα στην κοιλιά. Χάρη στο ένζυμο παπαΐνη που διαθέτει, η διάσπαση των πρωτεϊνών και η απορρόφησή τους από τον οργανισμό γίνεται ευκολότερα, με αποτέλεσμα ευκολότερη χώνεψη. Επιπλέον, λαμβάνετε αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν το πεπτικό σύστημα.

Αγγούρι
Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό (περισσότερο από 96%) η οποία εγγυάται την άμεση ενυδάτωση του οργανισμού μας, το αγγούρι βοηθάει στην καταπολέμηση του φουσκώματος στην κοιλιά. Αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών αποτελεσματικά, είναι γεμάτο με βιταμίνη C και μπορεί να καταναλωθεί εύκολα, ως ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.

Λεμόνι
Όχι, δεν είναι μόνο για να νοστιμίζει την… μπριζόλα σας! Το λεμόνι ως εσπεριδοειδές είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βοηθάει εξαιρετικά στο πεπτικό σύστημα και στην απομάκρυνση του φουσκώματος. Το προσθέτετε σε νερό και το πίνετε μετά το φαγητό, ώστε να αποφύγετε το φούσκωμα αλλά και τη λαχτάρα για γλυκό – δύο σε ένα!