Τον περασμένο μήνα όλες οι νέες και καινοτόμες τεχνικές στη χειρουργική του ώμου βρέθηκαν στο επίκεντρο του 3ου κατά σειρά Διεθνούς Σεμιναρίου ώμου “Athens Shoulder Course που διοργανώνει η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα.

Το θεωρητικό μέρος φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Royal Olympic», ενώ το πρακτικό μέρος στο εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διοργάνωση είχε διεθνή χαρακτήρα, καθώς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιταλική και τη Γαλλική Αρθροσκοπική Εταιρεία (SIA-SFA) και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας ώμου (ESA) και της Παγκόσμιας αρθροσκοπικής εταιρείας (ISAKOS).

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων και ξένων ορθοπαιδικών με εξειδίκευση στην χειρουργική του ώμου, πάνω σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους. Το Σεμινάριο περιελάμβανε ενδιαφέρουσες διαλέξεις από διακεκριμένους Έλληνες ορθοπαιδικούς, Ευρωπαίους και Αμερικάνους χειρουργούς ώμου, αναφορικά με όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους χειρουργούς του ώμου, ενώ παράλληλα έγινε ζωντανή αναμετάδοση χειρουργείων για την αποτύπωση των δυσκολιών και την αντιμετώπισή τους, σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, το Σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε πτωματικά παρασκευάσματα στις πιο σύγχρονες αρθροσκοπικές και ανοικτές τεχνικές.

ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, Ορθοπαιδικός, Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ και Διευθυντής του Κέντρου Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου

Ο Πρόεδρος του Athens Shoulder Courseκ. Εμμανουήλ ΑντωνογιαννάκηςΟρθοπαιδικός, Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ και Διευθυντής του Κέντρου Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς το “Athens Shoulder Course έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ιατρικά Σεμινάρια με εξειδίκευση στη χειρουργική του ώμου, σε όλη την Ευρώπη. Με εμπειρία πλέον τριών χρόνων, στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε την εμπειρία και τις αγωνίες μας με τους Ευρωπαίους φίλους και συναδέρφους μας και να μεταφέρουμε τη τεχνογνωσία μας στους νεότερους ιατρούς, προκειμένου να εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις πιο σύγχρονες πρακτικές».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το: www.athensshouldercourse.com