Μια κλινική πλαστικής χειρουργικής που προτιμούν αρκετοί επώνυμοι έπεσε θύμα χάκερ, οι οποίοι φέρονται να έκλεψαν δεδομένα κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής επίθεσης στους σέρβερ της.

Η London Bridge Plastic Surgery (LBPS) δήλωσε ότι οι ειδικοί πληροφορικής της και η Αστυνομία βρήκαν στοιχεία για την παραβίαση. Η ομάδα των χάκερ που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραβίαση της ηλεκτρονικής ασφάλειας της κλινικής δήλωσε ότι είχε terabyte προσωπικών δεδομένων στη διάθεσή της, από τους ασθενείς της LBPS.

Οι φερόμενοι χάκερ, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο The Dark Overlord, δήλωσαν ότι κατάφεραν να υποκλέψουν φωτογραφίες που δείχνουν διάφορα τμήματα του σώματος των πελατών της κλινικής και απέστειλαν ορισμένες από αυτές στον ιστότοπο Daily Beast, για να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

Οι χάκερ ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα δεδομένα περιείχαν πληροφορίες και για γαλαζοαίματους της Μεγάλης Βρετανίας και πρόσθεσαν ότι σχεδιάζουν να διανείμουν τη λίστα των ασθενών και τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

«Προσπαθούμε ακόμη να καθορίσουμε με ακρίβεια ποια δεδομένα υποκλάπηκαν», ανακοίνωσε η LBPS σε μια επίσημη δήλωση: «Είμαστε τρομοκρατημένοι που στόχευσαν τώρα τους ασθενείς μας».

Ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για υποψία ψηφιακής παραβίασης στις 17 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε, ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Η LBPS είναι γνωστό ότι έχει επώνυμους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της βρετανίδαας παρουσιάστριας Katie Price, η οποία πρόσφατα χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Instagram για να ευχαριστήσει την κλινική για το facelift της.

Η ομάδα των χάκερ που δρα με το όνομα Dark Overlord έχει ισχυριστεί ότι είναι υπεύθυνη και για άλλες πολύκροτες παραβιάσεις δεδομένων κατά το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης στην αμερικανική εταιρεία media Netflix, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά: Τον περασμένο Απρίλιο, τα δέκα επεισόδια της νέας σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Orange is the New Black» διέρρευσαν στο διαδίκτυο, καθώς η Netflix αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα που της ζήτησε η ομάδα των χάκερ.