Η δωρεά οργάνων από 19χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, θα βοηθήσει άλλους συνανθρώπους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη να σώσουν τη δική τους. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε στις 06:30 σήμερα το πρωί η διαδικασία μεταφοράς από το νοσοκομείο Κέρκυρας των οργάνων του 19χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, μετά από τροχαίο δυστύχημα με δίκυκλη μηχανή στις 18/10/2017. Η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών οποία συντονίστηκε από τον ΕΟΜ (Εθνικό Οργανισμό μεταμοσχεύσεων), ξεκίνησε στις 2 σήμερα το πρωί, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων από τη Αυστρία, τη Θεσσαλονίκη, την Γερμανία και οι οποίες έλαβαν την καρδιά (ομάδα Αυστρίας), το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια (ομάδα Θεσσαλονίκης), τους πνεύμονες (ομάδα Γερμανίας).
Η Διοίκηση του Γ.Ν Κέρκυρας συλληπάται την οικογένεια του 19χρονου για τον θάνατο και συνάμα θέλει να την ευχαριστήσει για αυτό το σημαντικό δώρο ζωής που έκανε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν αυτά τα δώρα “ζωής” για τους ίδιους.
Θέλει με την ευκαιρία να τονίσει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε σχέση με το θέμα της δωρεάς οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα αυτό, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες. Τέλος θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας που επί τόσες μέρες έδωσε τη μάχη για να κρατήσει στη ζωή τον 19χρονο, αλλά και στη συνέχεια πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτή η δωρεά αυτή».
Η είδηση συνέπεσε την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων που γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα. Περισσότερα για το ζήτημα, μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα του ΕΟΜ.