Μια γυναίκα από τη Νεμπράσκα έφερε στον κόσμο την εγγονή της, καθώς έγινε παρένθετη μητέρα για το γιο και τον σύζυγό του.

Όταν οι Matthew Eledge και Elliot Dougherty δήλωσαν ότι θέλουν να αποκτήσουν παιδί για να διευρύνουν την οικογένειά τους, η 61χρονη μητέρα του Eledge προσφέρθηκε να βοηθήσει με έναν ξεχωριστό, πολύ ιδιαίτερο, αλλά και πολύ πρακτικό τρόπο: να γίνει εκείνη η παρένθετη μητέρα για το εγγόνι της. «Δεν υπήρξε στιγμή δισταγμού. Ήταν φυσικό ένστικτο», δήλωσε η κ. Eledge.

Μετά από μακρούς ιατρικούς ελέγχους, οι γιατροί στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα έδωσαν το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ένα έμβρυο δημιουργήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση, χρησιμοποιώντας το σπέρμα του κ. Eledge και ωάριο από την αδερφή του κ. Dougherty, Lea Yribe.

Την περασμένη εβδομάδα, η κα Eledge γέννησε πρόωρα ένα κοριτσάκι βάρους 2,6 κιλών, που ονόμασαν Uma Louise.

«Όταν είστε γκέι και παντρεμένοι και θέλετε να αποκτήσετε ένα παιδί, γνωρίζετε ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε οικογένεια με έναν ειδικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Eledge. «Υπάρχουν δημιουργικοί, μοναδικοί τρόποι δημιουργίας μιας οικογένειας. Είμαστε ευγνώμονες για το πώς εξελίχθηκε η όλη διαδικασία. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που τόσο η Uma όσο και η γιαγιά της είναι εδώ, ευτυχισμένες και υγιείς», πρόσθεσε.

Η γέννηση καταγράφηκε σε μια σειρά εκπληκτικών εικόνων από τη φωτογράφο Ariel Panowicz, η οποία δημοσίευσε αρκετές στο λογαριασμό της στο Instagram.

«Η μικρούλα Uma Louise τόλμησε να έρθει σε αυτόν τον κόσμο και επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι απλά τέλεια», έγραψε σε μια λεζάντα. «Κυοφορήθηκε και ήρθε στον κόσμο από την 61χρονη γιαγιά της, γεννήθηκε από τους δύο μπαμπάδες και τη θεία της που την λατρεύει, η Uma περιβάλλεται από μια τεράστια ποσότητα αγάπης».

Η φωτογράφος πρόσθεσε: «Το να είμαι μέρος όλου αυτού που συνέβη σήμερα ήταν εκπληκτικό. Ας το γιορτάσουμε, η μικρή είναι μαχητής».