Όλοι περνάμε διαστήματα που δεν είμαστε στα μεγάλα κέφια μας. Όμως υπάρχουν ορισμένα καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εύκολα για να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας, όπως μας λένε οι ειδικοί. Ας δούμε μερικά.

Ψηλά το κεφάλι
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι καταβάλλοντας συνειδητά προσπάθεια να περπατήσετε με το κεφάλι ψηλά και τους ώμους πίσω, είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Εάν περπατάτε με τους ώμους σας γερμένους, είναι πιθανότερο να επικεντρώνεστε στα αρνητικά.

Σταματήστε να τραβάτε συνεχώς φωτογραφίες
Μπορεί να νομίζετε ότι βγάζοντας φωτογραφίες τις στιγμές σας, κάνει πιο πιθανό να τις θυμάστε στο μέλλον, αλλά μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο τις απολαμβάνουμε πολύ λιγότερο, καθώς εστιάζουμε στην απαθανάτισή τους και όχι στην ουσία τους.

Γυμναστείτε
Η άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 19%, σύμφωνα με μελέτη του University College του Λονδίνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κατάθλιψη.

Μην αναβάλετε
Όσο περισσότερο κωλυσιεργείτε για να κάνετε μια δουλειά, επειδή ανησυχείτε για το αποτέλεσμα ή βαριέστε να την κάνετε, τόσο περισσότερο σας εκνευρίζει. Κάντε την μια και έξω.

Αποφύγετε τις σχέσεις που σας βλάπτουν
Το να είσαι σε σχέση με κάποιον που σας ρίχνει ψυχολογικά συνεχώς, μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αυτοεκτίμησή σας χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Ακούστε τις ανησυχίες των φίλων και της οικογένειάς  σας για το σύντροφό σας, εάν έχουν εντοπίσει σημάδια μιας καταχρηστικής σχέσης.

Κοιμηθείτε περισσότερο
Το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, εάν δεν κοιμάστε αρκετά. Αν νιώθετε διαρκώς νυσταγμένοι και κουρασμένοι, εννοείται ότι θα είστε και κακοδιάθετοι.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας
Το να προσπαθείτε να ισορροπήσετε μεταξύ φίλων, οικογένειας και εργασίας και να τους κρατήσετε όλους χαρούμενους μπορεί να σημαίνει ότι παραμελείτε τον εαυτό σας. Βρείτε χρόνο για κάνετε τα πράγματα που πραγματικά σας αρέσουν, καθώς αυτό βοηθάει να κρατάτε το άγχος και την κατάθλιψη μακριά.

Αφήστε στην άκρη τις ψηφιακές συσκευές
Τα smartphones, τα tablet και οι φορητοί υπολογιστές κρατούν τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση. Κάντε μια μίνι ψηφιακή απεξάρτηση κάθε εβδομάδα, ακόμη και για μισή ημέρα ή μερικές ώρες, ώστε να χαλαρώσετε.

Σταματήστε τo multitasking
Το να τρώτε το γεύμα σας και να στέλνετε mail μπορεί να μην φαίνεται πολύ επικίνδυνο, αλλά το multitasking έχει πράγματι αποδειχθεί ότι μας κάνει να αγχωνόμαστε περισσότερο. Εστιάστε μόνο σε ένα πράγμα και στο τι συμβαίνει γύρω σας.