Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χιονιάς δεν χτύπησε μόνο την Ελλάδα, αλλά και μεγάλο μέρος των ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την 90χρονη Fran Goldman, κάτοικο του Σιάτλ, να περπατήσει 10 χιλιόμετρα σε σχεδόν 30 πόντος χιόνι για να μην χάσει το ραντεβού της για εμβολιασμό εναντίον του κορωνοϊού!

«Τηλεφωνούσα για να κλείσω ραντεβού οπουδήποτε, κάθε πρωί, κάθε απόγευμα και συχνά έκανα αναζητήσεις online και το βράδυ», δήλωσε η κ. Goldman στην εφημερίδα The Seattle Times, αφού επέστρεψε από τον εμβολιασμό της: «Τζίφος. Τίποτα. Κάθε μέρα τα ίδια, μηδέν αποτέλεσμα».

Την περασμένη Παρασκευή, η κ. Goldman εντόπισε online ένα ραντεβού στο Νοσοκομείο Παίδων του Σιάτλ, όπου χορηγούνται εμβόλια. Διπλοτσέκατε αν είχε ανοίξει μια θέση και στη συνέχεια έκλεισε γρήγορα το ραντεβού για το πρωί της Κυριακής, αγνοώντας ότι το μετεωρολογικό δελτίο μιλούσε για επερχόμενη χιονοθύελλα.

Το Σάββατο το πρωί, όταν η γηραιά κυρία ξύπνησε, είδε ότι το «είχε στρώσει» για τα καλά. Αποφάσισε λοιπόν να δοκιμάσει να κάνει τη διαδρομή ως το νοσοκομείο με τα πόδια, για την περίπτωση που δεν θα μπορούσε να κινηθεί με το αυτοκίνητό της την επόμενη μέρα λόγω του χιονιού. Ντύθηκε λοιπόν καλά, πήρε το μπαστούνι της και έφυγε με το τηλέφωνό της στο χέρι, το οποίο έδειχνε ότι πρέπει να διανύσει μια απόσταση 5 χιλιομέτρων ως το νοσοκομείο . Περίπου στα δύο τρίτα του δρόμου προς τα εκεί, αισθάνθηκε σίγουρη ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει την επόμενη μέρα και επέστρεψε σπίτι της.

Την Κυριακή το πρωί, ντύθηκε ξανά καλά και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο για να προλάβει το ραντεβού της. Η χιονόστρωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όμως η κυρία Goldman έφτασε στο ραντεβού της με μόνο 5 λεπτά καθυστέρηση και έκανε το εμβόλιό της. Εν συνεχεία, επέστρεψε και πάλι σπίτι της με τα πόδια, κάνοντας άλλα 5 χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι.

«Η μητέρα μου δεν επρόκειτο να αφήσει λίγο χιόνι να την εμποδίσει να κάνει το εμβόλιο», είπε η κόρη της, Ruth Goldman, στην The Seattle Times. «Ήταν πρόθυμη να περπατήσει ακόμη περισσότερο για να κάνει το εμβόλιό της και να γυρίσει», είπε: «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο άτομο που έχει αυτήν τη στάση, δεν αφήνει μια μικρή αντιξοότητα να τη σταματήσει».