Ένας μηχανικός που φοβόταν ότι έχει καρκίνο, αφότου οι γιατροί ανακάλυψαν «κάτι» στους πνεύμονές του, είδε την ανησυχία να εξανεμίζεται, όταν τα τεστ αποκάλυψαν ότι η σκιά στις ακτινογραφίες ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο ανώνυμος 47χρονος Βρετανός από το Πρέστον, που κάπνιζε για περίπου τριάντα χρόνια, επισκέφθηκε τον γιατρό του, καθώς είχε βήχα με κίτρινη βλέννα για περισσότερο από έναν χρόνο. Μια ακτινογραφία για τον προσδιορισμό της αιτίας των συμπτωμάτων του έδειξε ότι υπήρχε μια σκιά στους πνεύμονες του.

Ωστόσο, οι περαιτέρω εξετάσεις στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Πρέστον απέδειξαν ότι η αρχικά απροσδιόριστη μάζα δεν ήταν ευτυχώς αυτό που φοβόταν: ήταν ένας κώνος κυκλοφορίας από ένα παιδικό σετ Playmobil, σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal. Σε μια προσπάθεια να καταλάβει πώς βρέθηκε εκεί το παιχνίδι, ο 47χρονος θυμήθηκε ότι είχε πάρει ως δώρο ένα κουτί με Playmobil για τα έβδομα γενέθλιά του.

Οι γιατροί έμειναν άναυδοι από το γεγονός ότι ο κώνος παρέμεινε απαρατήρητος για τόσο καιρό και πιστεύουν ότι είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση ενός ξένου σώματος στο τραχειοβρογχικό δέντρο που παραβλέπεται για σαράντα χρόνια.

Συνήθως, οι γονείς καταλαβαίνουν ότι το παιδί τους έχει καταπιεί κάποιο μικρό αντικείμενο, καθώς πνίγεται και βήχει. Οι γιατροί πιστεύουν ότι λόγω της νεαρής ηλικίας του, όταν κατάπιε το παιχνίδι, οι πνεύμονές του αναπτύχθηκαν γύρω από τον κώνο-παιχνίδι.

«Βρήκε τελικά τον χαμένο κώνο κυκλοφορίας του Playmobil του στο τελευταίο μέρος που θα σκεφτόταν να ψάξει», έγραψαν οι γιατροί στο περιοδικό με μια δόση χιούμορ.