Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φαίνεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ερωτική δραστηριότητα, καθώς τα επίσημα στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) αποκαλύπτουν ότι σχετίζεται με άνοδο στα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Για την εβδομάδα που περιελάμβανε την 14η Φεβρουαρίου 2015, τα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών δείχνουν μια αύξηση 5% σε επίσημα καταγεγραμμένες συλλήψεις – 16.263 συνολικά, σε σύγκριση με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο των 15.427.

Αλλά ακόμη την εβδομάδα που ακολούθησε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καταγράφηκαν αυξημένες -16.344- νέες εγκυμοσύνες, σε σχέση με τον μέσο όρο. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει πίσω από τις γιορτές των Χριστουγέννων, που παραμένουν η πιο… παραγωγική εποχή του χρόνου.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι μεγάλες θρησκευτικές γιορτές συνδέονται σε ολόκληρο τον κόσμο με εντονότατο ρυθμό γεννήσεων, εννέα μήνες αργότερα. Τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων ήταν η εβδομάδα που ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν καταγράφηκαν 16.782 εγκυμοσύνες.

Η Sarah-Jane Marsh, πρόεδρος του Προγράμματος Μητρότητας στο NHS της Αγγλίας, δήλωσε: «Η αγάπη είναι σίγουρα στον ατμόσφαιρα αυτήν τη στιγμή του έτους και είναι φανταστικό να μάθουμε υπάρχει άνοδος στον αριθμό των γεννήσεων εννέα μήνες αργότερα – είναι μεγάλη χαρά για τις οικογένειες και ολόκληρη τη χώρα. Όσοι εργαζόμαστε στις υπηρεσίες μητρότητας είμαστε πολύ περήφανοι που δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη χρονική στιγμή ιστορικά για να αποκτήσει κάποιος ένα μωρό, με τους αριθμούς ρεκόρ νέων μαμάδων να δείχνουν ότι τυγχάνουν αξιοπρεπούς φροντίδας και σεβασμού, με πιο εξατομικευμένη φροντίδα και προσδόκιμο ζωής βρεφών στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών».