Ο προγραμματισμός ενός γάμου, συχνά αποτελεί την αφορμή που ψάχνουμε για να αλλάξουμε αυτό που πάντα μας ενοχλούσε, όπως μικρά ή μεγάλα ψεγάδια στο χαμόγελο μας, αλλά και για να αποκτήσουμε αστραφτερό λευκό χρώμα στα δόντια μας για τη μεγάλη μέρα. 91% των bride-to-be στην Αμερική, θα ήθελαν να αλλάξουν κάτι στο χαμόγελό τους με αφορμή το γάμο τους, και να αποκτήσουν ένα λαμπερό χαμόγελο που θα κρατήσει για πάντα… όπως και ο γάμος τους! Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε από τις εφαρμογές της pre-wedding αισθητικής οδοντιατρικής, ανάλογα με το χρονικό περιθώριο που έχετε στη διάθεση σας.

5-6 μήνες πριν
6 μήνες πριν, ακόμη και απαιτητικές χρονικά οδοντιατρικές επεμβάσεις είναι πραγματοποιήσιμες. Στραβά δόντια, κενά και συνωστισμοί δοντιών μπορούν να διορθωθούν με την τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής (ClearAligners).Τα δόντια μετακινούνται σταδιακά με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων (μασελάκια), οι οποίοι αλλάζουν μέγεθος διαδοχικά κάθε 3-4 εβδομάδες. Η ορθοδοντική θεραπεία για τα πρόσθια δόντια ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τους 6 μήνες, ενώ για να ισιώσουν 1-2 στραβά δόντια απαιτείται μόλις 2-3 μήνες. Ακόμη, ελλείποντα δόντια μπορούν να αποκαταστηθούν με εμφυτεύματα σε 3-4 επισκέψεις και συνολική διάρκεια 4-6 μηνών.

1 μήνας πριν
Μέσα σε διάστημα 4 εβδομάδων μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι αποκαταστατικές οδοντιατρικές εργασίες για την επιδιόρθωση χαλασμένων δοντιών ή την αναπλήρωση δοντιών που λείπουν, και περιλαμβάνουν την κατασκευή γέφυρας ζιρκονίου, ολοκεραμικών στεφανών και ενθέτων πορσελάνης. Εάν θέλετε να διορθώσετε το σχήμα των δοντιών, να αλλάξετε το μέγεθος τους, να κλείσετε τα μεσοδόντια διαστήματα χωρίς ορθοδοντική θεραπεία ή να αποκτήσετε μόνιμο λευκό χρώμα στα δόντια, οι όψεις πορσελάνης σας λύνουν το πρόβλημα. Πρόκειται για λεπτές φλούδες κεραμικού που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιώνκαι ολοκληρώνονται σε χρονικό διάστημα 2-3 εβδομάδων.Τέλος, μεμονωμένα δόντια που έχουν μαυρίσει μετά από απονεύρωση μπορούν να αντιμετωπιστούν με την εσωτερική λεύκανση, διαδικασία κατά την οποία το δόντι λευκαίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια 3-4 επισκέψεων μέσα σε -3 εβδομάδες.

1 βδομάδα πριν
Είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσετε λαμπερό, λευκό χρώμα στα δόντια,  με συνδυασμό λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο με LEDκαι στη συνέχεια με μασελάκια λεύκανσης στο σπίτι. Η τεχνική ονομάζεται powerbleachingκαι ολοκληρώνεται σε 4-5 ημέρες, ενώ το αποτέλεσμα της διαρκεί ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες, την κατανάλωση καφέ και το κάπνισμα εώς και 3 χρόνια. Σε μία μόλις επίσκεψη, με την τεχνική bondingμπορεί να διορθωθεί το σχήμα και το περίγραμμα των δοντιών αλλά και να κλείσουν αντιαισθητικά μεσοδόντια κενά. Αυτό που κάνει την τεχνική ιδιαίτερη, είναι ότι ενώ οι αλλαγές που πραγματοποιούνται είναι μικρές, το τελικό αποτέλεσμα είναι θεαματικό λόγω της ομοιομορφίας που επιτυγχάνεται. Εάν οι διορθώσεις που απαιτούνται είναι πιο εκτεταμένες, οι όψεις ρητίνης είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσετε το τέλειο χαμόγελο σε 1 επίσκεψη.

Την τελευταία στιγμή
Μόλις 1-2 ημέρες πριν την τελετή μπορεί να πραγματοποιηθεί λεύκανση στο ιατρείο με LED, ενώ ακόμη και λίγες ώρες πριν το γάμο μπορεί να πραγματοποιηθεί καθαρισμός των δοντιών, για ένα φρέσκο, υγιές χαμόγελο, γυάλισμα των δοντιών με ειδικές πάστες στίλβωσης και ταυτόχρονη απομάκρυνση των χρωστικών με αμμοβολή, προκειμένου να αναδειχθεί το φυσικό λευκό των δοντιών. Φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτική τις τελευταίες ημέρες για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής και τα μικροατυχήματα και μην χρησιμοποιείτε τα δόντια σας σαν εργαλεία (π.χ. για το κόψιμο κλωστής, ονυχοφαγία, άνοιγμα συσκευασιών κλπ). Στην περίπτωση ωστόσο ατυχήματος, μην πανικοβάλεστε, καθώς ότι κι αν έχει συμβεί, η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική μπορεί να σας εγγυηθεί ότι την ημέρα του γάμου θα μπορείτε να χαμογελάτε ελεύθερα!

Χριστίνα Μπουτσιούκη DDS, MSc, PhDcand
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, Giessen, Γερμανία. Ειδικεύεται στις συντηρητικές αισθητικές αποκαταστάσεις και στον ψηφιακό σχεδιασμό του χαμόγελου.

www.odontiatreio-smiles.gr – Social media (Facebook/Instagram/YouTube/Google+): Οδοντιατρείο Smiles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

DDS, MSc, PhDcand. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, Giessen, Γερμανία. Ειδικεύεται στις συντηρητικές αισθητικές αποκαταστάσεις και στον ψηφιακό σχεδιασμό του χαμόγελου.