Η αλλαγή της πάνας του παιδιού σας, δεν είναι και το πλέον γκλαμουράτο των γονικών καθηκόντων. Στο άμεσο μέλλον όμως, ίσως να μην είναι απαραίτητο να το κάνετε, καθώς ένας δικτυακός τόπος για γονείς αναζητεί για προσλαμβάνει επαγγελματίες που θα κάνουν –κυριολεκτικά- τη βρώμικη δουλειά!

Το Childcare.co.uk είχε διαφημίσει αρχικά την υπηρεσία αλλαγής πάνας με τίτλο «Nanny 999» ως αστείο για την πρωταπριλιά, αλλά μετά τον καταιγισμό του site με μηνύματα από γονείς που ζήτησαν την υπηρεσία στα σοβαρά, αποφάσισαν να κάνουν τη φάρσα πραγματικότητα.

«Έχουμε δει μια μεγάλη άνοδο της ζήτησης για βοήθεια στην αλλαγή πάνας μέσω της πλατφόρμας μας και τώρα προσφέρουμε ειδικούς του Nappy 999 για όλες τις επείγουσες ανάγκες που σχετίζονται με την αλλαγή πάνα», αναφέρει η ιστοσελίδα. «Αρχικά η ιδέα ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά αφού λάβαμε πάνω από 400.000 views στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατακλυστήκαμε με σχόλια από ανθρώπους που πίστευαν ότι ήταν μια πραγματικά καλή ιδέα, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την υπηρεσία στ’ αλήθεια!».

Οι γονείς θα χρεώνονται με πέντε λίρες για κάθε αλλαγή πάνας και η «υπηρεσία σε στιλ Uber» στοχεύει να προσφέρει αλλαγή πάνας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστε μέσα σε 10 λεπτά.

Για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα ως… αλλαχτές πάνας υπάρχουν ορισμένα προσόντα που απαιτούνται για τη δουλειά, με το Childcare.co.uk να αναφέρει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και τουλάχιστον ένα χρόνο εμπειρίας στην παιδική φροντίδα. Σύμφωνα με το Childcare.co.uk, έχουν ήδη λάβει εκατοντάδες αιτήσεις πρόσληψης.

Οι γονείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την προτεινόμενη υπηρεσία στο Facebook, σχολιάζοντας την αρχική δημοσίευση της υπηρεσίας ως πρωταπριλιάτικο αστείο: «Αν δεν είναι ψέμα για την πρωταπριλιά, θα ξοδέψω μια περιουσία για αυτό», έγραψε ένας πατέρα.

«Ρωτήστε οποιονδήποτε γονιό ποια δουλειά μισεί περισσότερο και εγγυόμαστε ότι η αλλαγή της πάνας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας», δήλωσε ο Richard Conway, συνιδρυτής του Childcare.co.uk. «Πολλοί γονείς μας έχουν πει ότι επιθυμούν να προσλάβουν κάποιον για να αλλάζει τις πάνες των παιδιών τους και τώρα μπορούν με αυτή την υπηρεσία».