Με ασφαλείς και προηγμένες τεχνικές, μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Ένα laser ανάπλασης/φωτοανάπλασης/σύσφιξης ή το laser Clearlift μπορεί να δώσει την ανανέωση που κάποιος χρειάζεται. Ανάλογα με την περίπτωση, την ηλικία και το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενέσιμα προϊόντα για ένα πιο θεαματικό αποτέλεσμα (βοτουλινική τοξίνη, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία αυτόλογη ή ετερόλογη κ.λπ.). Αυτές οι θεραπείες μειώνουν τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, βελτιώνουν τις πανάδες και την ποιότητα του δέρματος και δίνουν λάμψη και σφριγηλότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι θεραπείες δεν είναι επαρκείς και ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε face-lifting ή βλεφαροπλαστική.

Πολλά άτομα τα οποία έχουν κανονικό βάρος, προσέχουν τη διατροφή τους και γυμνάζονται, συχνά παρουσιάζουν κυτταρίτιδα ή τοπικό πάχος. Πολλές φορές, όσο και αν προσπαθήσει κάποιος με γυμναστική, διατροφή, κρέμες κ.λπ., αυτά τα ενοχλητικά φαινόμενα δεν βελτιώνονται. H μη επεμβατική κρυογλυπτική, το lipomassage-endermologie και η ενέσιμη μεσοθεραπεία μπορεί να κάνουν μικρά θαύματα. Με αυτές τις θεραπείες στο ιατρείο, μπορείτε να έχετε αποτέλεσμα μέσα σε 2-3 μήνες. Αν το πρόβλημά σας είναι πολύ μεγάλο ή θέλετε να κάνετε κάτι πιο δραστικό, μπορείτε να σκεφτείτε τη λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική, ή κάποια άλλη χειρουργική επέμβαση. Όλες οι θεραπείες γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Μη επεμβατική κρυογλυπτική: Θεραπεία μίας ώρας στο ιατρείο. Ψύχει τα λιποκύτταρα στους -9 βαθμούς, τα οποία σε 2-3 μήνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Σε μία και μόνο συνεδρία, το τοπικό πάχος μειώνεται κατά 30-40%. Ενδείκνυται για ψωμάκια, κοιλιά, στομάχι, πλάτη, χέρια, προσαγωγούς κ.λπ. Χωρίς αναισθησία, χωρίς τομές, χωρίς χρόνο ανάρρωσης. Την ίδια ημέρα επιστρέφετε στην καθημερινότητά σας. Αν έχετε τοπικό πρόβλημα σε 2-3 περιοχές, μπορείτε να αντιμετωπίσετε δύο διαφορετικές περιοχές την ίδια ημέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μία και μόνο συνεδρία φτάνει. Σε περίπτωση που έχετε σημαντικό πρόβλημα σε μια περιοχή, μπορεί να χρειαστεί δεύτερη συνεδρία μετά από τρεις μήνες, όχι νωρίτερα.

Lipomassage-endermologie: Εξειδικευμένη θεραπεία σμίλευσης του σώματος, αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της χαλάρωσης. 12-16 συνεδρίες, μία φορά την εβδομάδα, με την αίσθηση του μασάζ, χωρίς πόνο, χωρίς ενέσεις ή μελανιές. Εμφανής βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, μείωση του φλοιού πορτοκαλιού, απώλεια πόντων, πιο σφριγηλό δέρμα, πιο αδύνατο και συμμετρικό σώμα.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία: Έγχυση σκευασμάτων (καρνιτίνη, καφεΐνη, αγκινάρα, βιταμίνες κ.λπ.) για λιποδιάλυση, μείωση της κυτταρίτιδας και σύσφιξη. Το αποτέλεσμα φαίνεται από την πρώτη θεραπεία. Τοπικά για μερικές μέρες μπορεί να υπάρχει λίγο πρήξιμο και μερικές μελανιές. Ανάλογα την περίπτωση, γίνονται 2-5 θεραπείες, μία κάθε 2-4 εβδομάδες. Σημαντική βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, μείωση του τοπικού πάχους και σύσφιξη.

Όλες οι θεραπείες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν συνδυάζονται με διατήρηση του βάρους σταθερού και μείωση της καθιστικής ζωής. Αν σας προβληματίζει η εμφάνισή σας, κάντε μια επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό, για να σας εξηγήσει τι ταιριάζει σε εσάς. Με αυτές τις θεραπείες μπορείτε να έχετε αισθητή βελτίωση μέσα σε μερικές εβδομάδες και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Μιχαλάκη Λουίζα
MD, MRCS, EBOPRAS, MSc. Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
www.mihalaki.gr, email: louisadoc@hotmail.com

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

MD, MRCS, EBOPRAS, MSc. Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center