Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια ώθηση, από το να συμπεριλάβετε ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή σας, μέχρι να κάνετε περισσότερο σεξ!

Ασκηθείτε
Η άσκηση είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας, καθώς μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τη μόλυνση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της ταχύτητας των λευκών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορούν στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, η συμμετοχή σε κάποια ελαφρά άσκηση όταν είστε κρυωμένος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρηγορότερα. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη την αντίδραση του σώματός σας στη σωματική δραστηριότητα: Εάν νιώθετε ότι ζορίζετε τον εαυτό σας πάρα πολύ, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να σταματήσετε.

Φάτε μανιτάρια, σκόρδο και μπαχαρικά
Η ενσωμάτωση ορισμένων τροφίμων στη διατροφή σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε κορυφαίας κατάσταση. Μπαχαρικά όπως η ρίγανη και το πιπέρι καγιέν έχουν χρησιμοποιηθεί επί μακρόν για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Τα μανιτάρια και το σκόρδο είναι επίσης γνωστό ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευεξία ενός ατόμου. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η κατανάλωση μανιταριών σιτάκε κάθε μέρα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, τα μανιτάρια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ η κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει την υγεία σας, καθώς έχει αναγνωριστεί εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Κοιμηθείτε
Όσο απλό και αν ακούγεται, η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο η υγεία σας παραπαίει. Περίπου τα δύο τρίτα των ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο δεν κοιμούνται αρκετά, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συνιστά περίπου οκτώ ώρες ύπνου κάθε νύχτα. Ο νευροεπιστήμονας Matthew Walker προειδοποιεί ότι η στέρηση ύπνου θα βάζει την υγεία σας σε κίνδυνο.

Πίνετε νερό
Με τόσες πολλές διαφορετικές παραλλαγές υποτιθέμενα υγιεινών ποτών στην αγορά, μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς το αναμφισβήτητα καλύτερο από όλα – το νερό. Το πόσιμο νερό μπορεί να κάνει πολλά καλά για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθώς μπορεί να βοηθήσει τα νεφρά σας να απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η αυξημένη κατανάλωση νερού που μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας: τα τακτικά δροσερά ντους μπορούν επίσης να βοηθήσουν, καθώς φαίνεται ότι ενισχύουν τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν την ασθένεια στο σώμα.

Περισσότερο σεξ
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα άτομα που είναι περισσότερο ενεργά σεξουαλικά παίρνουν λιγότερες αναρρωτικές άδειες από τη δουλειά τους. Επίσης, μια μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Wilkes στην Πενσυλβάνια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είχαν μεγαλύτερη άμυνα κατά των μικροβίων και των ιών, λόγω υψηλότερων επιπέδων συγκεκριμένων αντισωμάτων.