Η Δέσποινα Καϊσίδου μας συστήνει το Breaktime Lift. Τη θεραπεία με νήματα προσώπου και συνδυασμό της με την γνωστή αυτόλογη μεσοθεραπείαPRP. Πρόκειται για ένα δυνατό combo treatment, ένα πρωτόκολλο θεραπείας που γυρνάει πίσω τους δείκτες του ρολογιού, επιτυγχάνοντας όλα τα θεαματικά αποτελέσματα του συμβατικού lifting, στο ιατρείο, μόνο με τοπική αναισθησία. Breaktime γιατί, δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας και επιστρέφει κανείς απευθείας στις δραστηριότητες και την εργασία του!

Τι είναι το BreakTimeLift;
Πρόκειται για μια αναίμακτη μέθοδο lifting, ιδανική για την αντιμετώπιση ήπιων αλλά και πιο προχωρημένων περιστατικών χαλαρωμένου και πτωτικού δέρματος, σε άνδρες και γυναίκες. Ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε να πετύχουμε αλλά και τον χρόνο επίτευξης του, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με τη χρήση Νημάτων Ανόρθωσης και Έλξης και στη συνέχεια με PRP αυτόλογη μεσοθεραπεία με την ενέσιμη τεχνική Microneedling για τα βέλτιστα αποτελέσματα σε όλες τις στοιβάδες της επιδερμίδας.

Ποια είναι η διαδικασία;
Mετά την κλινική εξέταση και αξιολόγηση της κατάστασης της επιδερμίδας, ακολουθεί ο προσεκτικός σχεδιασμός του προσώπου που καθοδηγεί στην ουσία την εφαρμογή των νημάτων. Τα τελευταία στην ουσία αποτελούνται από μια κλωστή -ένα νήμα- “φορτωμένο” σε μια βελόνα μήκους 3 μέχρι 9 cm.

Εφαρμόζεται κατόπιν τοπική αναισθησία, ο ιατρός «τσιμπάει» το δέρμα και προωθεί στον υποδόριο ιστό, παράλληλα με την επιφάνεια του δέρματος, τη βελόνα με το νήμα. Στη συνέχεια τραβάει πίσω και αφαιρεί τη βελόνα, οπότε το νήμα παραμένει μέσα στο δέρμα ανορθώνοντάς τo θεαματικά.

Μπορεί κανείς να τοποθετήσει όσα νήματα θέλει στη συνεδρία και αυτό προκύπτει πάντα από τις ανάγκες που θα διαγνωσθούν κατά την κλινική εξέταση. Αμέσως μετά την εφαρμογή, τα αποτελέσματα είναι ορατά και ολοκληρώνονται σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες αργότερα όταν η τοπική φλεγμονώδης αντίδραση των ιστών οδηγεί σε ήπιο οίδημα και το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό και στιλπνό από ποτέ.

Μετά την τοποθέτηση των νημάτων περνάμε στην λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ίδιο τον ασθενή στον χώρο του ιατρείου, όπως ακριβώς γίνεται μία αιμοληψία για αιματολογικές εξετάσεις. Το αίμα συλλέγεται σε ειδικά φιαλίδια και κατόπιν τοποθετείται σε φυγόκεντρο προκειμένου να επιτευχθεί ο διαχωρισμός του. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό αυξητικών παραγόντων (PRP) και ακολουθεί η διαδικασία της φωτοενεργοποίησης με τη συσκευή Adilight II. Δέσμες φωτός σε συγκεκριμένη συχνότητα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπλασης, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου, και ενεργοποιώντας κύτταρα που συμβάλουν στην αναγέννηση του ιστού. Με την τεχνική του Microneedling πραγματοποιείται διαδερμική μεταφορά των δραστικών ουσιών του PRP με τη χρήση μικροακίδων. Αυτές, προκαλούν μικροσκοπικές οπές στο δέρμα, με αποτέλεσμα την άμεση και εύκολη διείσδυση του PRP στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας για βαθιά ενυδάτωση. Παράλληλα, ο μηχανισμός άμυνας του δέρματος αντιλαμβάνεται τη διαδικασία αυτή ως τραυματισμό και αμέσως διεγείρει διεργασίες επούλωσης που οδηγούν σε φυσική παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

Mε αυτό το τρόπο, τον άριστο συνδυασμό των νημάτων με τη μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP (Platelet-RichPlasma) έχουμε μία ολική θεραπεία αναδόμησης, σύσφιξης, ανάπλασης & ανόρθωσης του προσώπου σε περίπου μία ώρα στο ιατρείο!

Ποιες είναι οι κυριότερες περιοχές εφαρμογής της μεθόδου;
Το πρόσωπο, τα χείλη, οι παρειές, το μέτωπο, το Οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, τα Βλέφαρα & οι Σακούλες κάτω από τα μάτια

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Η δράση του BreakTimeLift μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια και παραπάνω λόγω του άριστου συνδυασμού των δύο μεθόδων. Να σημειωθεί επίσης πως δεν είναι λίγοι οι ασθενείς μας που αναρωτιούνται πως θα είναι μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος. Σκεφτείτε πως έχουμε ήδη γυρίσει χρόνια πίσω το ρολόι μετά την θεραπεία και συνεπώς, μετά την πάροδο των περίπου 2 χρόνων έχουμε ήδη καθυστερήσει την γήρανση κατά πολύ!

Δέσποινα Καϊσίδου
Πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας του ΤΕΙ Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην Ιταλία «FabioPelliniScuoladiMedicinaEstetica» στο τμήμα αντιγηραντικής δερματολογίας.
www.dkmedicalspot.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας του ΤΕΙ Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην Ιταλία «Fabio Pellini Scuola di Medicina Estetica» στο τμήμα αντιγηραντικής δερματολογίας.