Εάν νομίζετε ότι για να έχετε λαμπερό χαμόγελο με ίσια, λευκά δόντια την ημέρα του γάμου σας πρέπει να βάλετε τα μεταλλικά, αντιαισθητικά σιδεράκια, κάνετε λάθος! Πλέον μπορείτε να ισιώσετε τα δόντια σας χωρίς κανείς να καταλάβει ότι κάνετε ορθοδονική θεραπεία, ακόμη και λίγους μήνες πριν το γάμο σας.

Πώς μπορώ να ισιώσω τα δόντια μου πριν το γάμο;

Με την τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής με διαφανείς νάρθηκες ClearAligners, μία μέθοδος ιδιαίτερα δημοφιλής για θεραπεία “express”.Λόγω του μικρού χρόνου θεραπείας και της αισθητικής τους εμφάνισης, συμβαδίζουν άψογα με την καθημερινότητα κάθε υποψήφιας νύφης, καθώς δεν φαίνονται και δεν ενοχλούν στη δουλειά, στις κοινωνικές επαφές ή σε δραστηριότητες όπως η γυμναστική.

Τι μπορεί να γίνει 6-12 μήνες πριν το γάμο;

Στραβά δόντια, κενά και συνωστισμοί δοντιών μπορούν να διορθωθούν με τα ClearAlignersμέσα σε 6-12 μήνες. Τα δόντια μετακινούνται σταδιακά στις σωστές τους θέσεις με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων, οι οποίοι αλλάζουν μέγεθος διαδοχικά κάθε 3-4 εβδομάδες. Η πίεση που ασκείται είναι ήπια και η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη.Η ορθοδοντική θεραπεία για τα πρόσθια δόντια ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τους 6 μήνες, ενώ για να ισιώσουν 1-2 στραβά δόντια απαιτούνται μόλις 2-3 μήνες.

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος;

Η μέθοδος ενδείκνυνται για ασθενείς όλων των ηλικιών από 15 ετών και άνω. Διορθώνει συνωστισμένα και στριμωγμένα δόντια, κενά μεταξύ των δοντιών, δόντια με κλίσεις προς τα έξω ή προς τα μέσα ή στροφές. Εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν τη δυνατότητα τακτικών μηνιαίων επισκέψεων λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή διαμονής σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό, καθώς τα ClearAligners κατασκευάζονται ψηφιακά με βάση τις αρχικές μετρήσεις. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής όπως bonding, όψεις, λεύκανση, recontouring έτσι ώστε να τελειοποιηθεί το σχήμα και το χρώμα των δοντιών μέχρι την ημέρα του γάμου. Μια κλινική εξέταση είναι ωστόσο απαραίτητη πριν την έναρξη της θεραπείας, καθώς τα ClearAligners δεν υποκαθιστούν την κλασσική ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια σε όλες τις περιπτώσεις.

Tip: Παρόλο που τα ClearAligners ισιώνουν το χαμόγελο σε μικρό χρονικό διάστημα, μην αφήνετε τη θεραπεία σας τελευταία στιγμή, καθώς ο χρόνος θεραπείας διαφέρει ανά περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φωτογραφίες με το χαμόγελο της νύφης στο γαμήλιο άλμπουμ, θα φωτίζουν για πάντα την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας!

Χριστίνα Μπουτσιούκη, DDS, MSc, PhDcand
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής ΚλινικήςJustus-Liebig, Giessen, Γερμανία.Ειδικεύεται στο ιδιωτικό της ιατρείο στη Θεσσαλονίκη στις συντηρητικές αισθητικές αποκαταστάσεις και στον ψηφιακό σχεδιασμό του χαμόγελου.
www.odontiatreio-smiles.gr, Find us in social media(Facebook/Instagram/YouTube/Google+): ΟδοντιατρείοSmiles

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

DDS, MSc, PhDcand. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, Giessen, Γερμανία. Ειδικεύεται στις συντηρητικές αισθητικές αποκαταστάσεις και στον ψηφιακό σχεδιασμό του χαμόγελου.