Οι εταιρείες προσπαθούν διαρκώς να κάνουν τη ζωή των νέων γονιών ευκολότερη και οι νέες τεχνολογίες αποδεικνύονται ένας σημαντικός σύμμαχος σε αυτό το μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pampers έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα σε έναν κατεξοχήν σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν μωρό: έχει αναπτύξει ένα νέο έξυπνο αισθητήρα που ειδοποιεί τους γονείς όταν η… πάνα του μωρού χρειάζεται άλλαγμα!

Με την ονομασία «Lumi by Pampers», το νέο προϊόν έρχεται με δύο πακέτα πάνες, δύο επανασυνδεόμενους αποσπώμενους αισθητήρες και μια οθόνη που συνδέεται με WiFi. Με τη χρήση της εφαρμογής Lumi by Pampers, η οποία θα είναι διαθέσιμη για  iPhone και Android, οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του βρέφους, όπως και το αν έχει βρέξει την πάνα του, τη διάρκεια του ύπνου του και τη ρουτίνα σίτισής του.

Μέσω της ευρείας, 1080 p οθόνης, η οποία διαθέτει και νυχτερινή λήψη, θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν τη θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας του μωρού και την υγρασία του αέρα.

Οι πληροφορίες που παρακολουθούνται από την εφαρμογή έχουν έναν άλλο σκοπό εκτός από το να κάνουν τη ζωή των γονιών ευκολότερη: Η εφαρμογή έχει επίσης σχεδιαστεί για την προβολή και καταγραφή δεδομένων σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση – πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να γνωστοποιηθούν στον παιδίατρο του μωρού.

Οι πάνες που έρχονται στο πακέτο Lumi by Pampers έχουν σχεδιαστεί με αυτοκόλλητα στο μπροστινό μέρος, πάνω στα οποία τοποθετείται ο αποσπώμενος αισθητήρας. Οι ειδικά σχεδιασμένες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βρέφη που ζυγίζουν μεταξύ επτά και 18 κιλά.

Ενώ ο έξυπνος αισθητήρας είναι αναμφισβήτητα καινοτόμος, έχει τα μειονεκτήματά του. Παρά το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αν το μωρό έχει βραχεί, δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει αν έχει… λερωθεί.

Η Pampers δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πόσο θα κοστίζει το πακέτο Lumi by Pampers. Ωστόσο, το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, τουλάχιστον στο εξωτερικό.