Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής. Ένα ωραίο χαμόγελο όμως πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς βάση ερευνών 47% των ανθρώπων προσέχουν πάντα πρώτα το χαμόγελο σε κάποιον που συναντούν – μόλις 7% προσέχουν τα μαλλιά, και 4% τα μάτια. Μάτια και στόμα είναι ωστόσο τα δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά του προσώπου που τραβούν όλα τα βλέμματα! Γιατί; Επειδή είναι τα μόνα που κινούνται, αιχμαλωτίζοντας έτσι την προσοχή των άλλων. 9 στους 10 ενήλικες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι με το χαμόγελο τους ενώ ένα άσχημο χαμόγελο ρίχνει την αυτοπεποίθηση, μειώνει τις επαγγελματικές ευκαιρίες και μπορεί να προσθέσει εώς και 10 έτη! Και εάν μέχρι τώρα το χέρι αβίαστα έκρυβε τα στραβά δόντια κάθε φορά που χαμογελούσατε, πλέον με την τεχνική αόρατης ορθοδοντικής Six Month Smiles®, δεν χρειάζεται να περιμένετε 2 χρόνια, ούτε να καταφύγετε αναγκαστικά στα αντιαισθητικά “σιδεράκια” για να ισιώσετε τα δόντια σας.

Πώς λειτουργεί
Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο να ισιώσει ένας ενήλικας τα στραβά δόντια και να αποκτήσει ένα χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση. Το ορθοδοντικό σύστημα Six Month Smiles® αποτελείται από ειδικά σχεδιασμένα για το κάθε δόντι, διαφανή brackets και λευκά σύρματα που συνθέτουν έναν ορθοδοντικό μηχανισμό, ο οποίος – παρόλο που δεν φαίνεται – βρίσκεται μόνιμα συγκολλημένος επάνω στα δόντια. Έτσι αποφεύγεται η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του μηχανισμού σε κάθε γεύμα, όπως γίνεται με τα ορθοδοντικά μασελάκια.  Ασκεί δυνάμεις μόνο στα προβληματικά σημεία, και ως εκ τούτου μετακινεί τα δόντια γρηγορότερα.

Η θεραπεία
Μπορεί να διορθώσει κενά, συνωστισμούς, στραβά ή “πεταχτά” δόντια σε μέσο χρονικό διάστημα 6 μηνών. Οι ρυθμίσεις γίνονται κάθε 3-5 εβδομάδες και οι αλλαγές είναι ορατές ήδη από τον πρώτο μήνα, κάνοντας τη μέθοδο κατάλληλη ακόμη και γι’ αυτούς που βιάζονται πολύ! Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να τηρείται άριστη στοματική υγιεινή με βούρτσισμα των δοντιών πρωί και βράδυ, ενώ μετά το τέλος της θεραπείας, τοποθετείται το συγκρατητικό retainer που χρησιμοποιείται και στην κλασσική ορθοδοντική θεραπεία έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο.

Γιατί να την προτιμήσω
Τα αποτελέσματα είναι γρηγορότερα σε σχέση με την τεχνική αόρατης ορθοδοντικής με διαφανείς νάρθηκες και το κόστος μικρότερο, ενώ σε σύγκριση με τα κλασσικά “σιδεράκια” υπερτερεί η αισθητική εμφάνιση του συστήματος Six Month Smiles® και ο μικρότερος χρόνος θεραπείας, ενώ πολλές φορές αποφεύγεται και η εξαγωγή υγιών δοντιών για ορθοδοντικούς λόγους. Λόγω της ταχύτητας της, η μέθοδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις περιπτώσεις που υπάρχει συγκεκριμένο deadline, όπως π.χ. ένας γάμος, μία ορκωμοσία ή μετακόμιση στο εξωτερικό.

Είσαι υποψήφιος;
Η τεχνική Six Month Smiles® απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους άνω των 16 ετών που ενδιαφέρονται για ορθοδοντική θεραπεία για αισθητικούς λόγους. Η βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος και ο αριθμός των δοντιών που χρειάζονται θεραπεία δεν αποτελούν περιορισμό για την τεχνική Six Month Smiles®. Ωστόσο, μία κλινική εξέταση είναι πάντα απαραίτητη, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η αόρατη ορθοδοντική δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κλασσική ορθοδοντική θεραπεία.

Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη DDS, MSc
Ειδικευθείς στην Αισθητική Οδοντιατρική – Exclusive provider Six Month Smiles® στην Ελλάδα, Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, Giessen, Γερμανία.
www.odontiatreio-smiles.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

DDS, MSc, PhDcand. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, Giessen, Γερμανία. Ειδικεύεται στις συντηρητικές αισθητικές αποκαταστάσεις και στον ψηφιακό σχεδιασμό του χαμόγελου.