Μετά την πρόσκαιρη ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και της νόσου Covid-19 που προκαλεί κατά τους θερινούς μήνες, χάρη στα lockdowns που εφάρμοσαν σχεδόν σύσσωμες οι ευρωπαϊκές, αλλά και πολλές άλλες χώρες στον υπόλοιπο κόσμο, η πανδημία επέστρεψε με ανησυχητική επιμονή. ΗΠΑ και Ινδία μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στην Ευρώπη και τα απανωτά μέτρα στην Αττική μάς θυμίζουν ότι ούτε στην Ελλάδα έχουν ξεμπερδέψει με την πανδημία.

Πέρα από τα μέτρα ατομικής προστασίας που θα πρέπει να εφαρμόζουμε –σωστή και σχολαστική υγιεινή των χεριών, χρήση μάσκας προσώπου, κοινωνική αποστασιοποίηση- εμφανίστηκαν στην αγορά και αρκετές συσκευές που στόχο έχουν να μας βοηθήσουν να προστατευτούμε από τον νέο κορωνοϊό. Αυτή που μας τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον, ονομάζεται Keepy.

 

KEEPY Banners x

Αν θέλαμε να το χαρακτηρίσουμε, θα λέγαμε ότι είναι ένας σταθμός αυτόματης εκχύλισης αντισηπτικού υγρού, όμως το Keepy ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες συσκευές, επειδή λειτουργεί υποστηρικτικά σε τρία διαφορετικά επίπεδα – σε αυτά της πρόληψης, της απολύμανσης και ενημέρωσης.

Καταρχάς, διαθέτει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας, ικανό να θερμομετρήσει με ακρίβεια ένα άτομο και να διαπιστώσει αν έχει πυρετό, ακόμη και λίγα δέκατα – υπενθυμίζουμε ότι ο πυρετός είναι από τα πρώτα και πιο κοινά συμπτώματα της νόσου Covid-19. Χάρη στη θερμομέτρηση, όταν κάποιος εισέρχεται σε έναν χώρο που διαθέτει το Keepy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι τουλάχιστον δεν έχει αρχίσει να νοσεί.

Φυσικά, ως σταθμός αυτόματης εκχύλισης αντισηπτικού υγρού, το Keepy παρέχει αντισηπτικό υγρό για απολύμανση των χεριών. Η παροχή γίνεται αυτόματα, μέσω αισθητήρα, χωρίς να χρειάζεται πάτημα κουμπιού, απομακρύνοντας τον κίνδυνο λοίμωξης μέσω επαφής με κοινόχρηστες επιφάνειες. Καθώς μιλάμε για μια πραγματικά «έξυπνη» συσκευή, διαθέτει και ειδοποίηση αναπλήρωσης υγρού, όταν αυτό τελειώνει.

Το Keepy όμως λειτουργεί και σε επίπεδο ενημέρωσης: στη μεγάλη, ψηφιακή του οθόνη των 21,5 ιντσών, με λειτουργικό σύστημα Android, μπορούν να προβάλλονται πληροφορίες (με στατικές εικόνες ή βίντεο) για τα μέτρα προφύλαξης, τους τρόπους μετάδοσης, ειδικές οδηγίες για τον χώρο που φιλοξενείται ή οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί σκόπιμο. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της αναμονής του κοινού και στην αποφυγή συνωστισμού.

Με λίγα λόγια, χάρη στο Keepy μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος που εισέρχεται σε έναν χώρο δεν έχει πυρετό, έχει απολυμάνει σωστά τα χέρια του και είναι ενημερωμένος για τον νέο κορωνοϊό.

Τα χαρακτηριστικά του αυτά κάνουν το Keepy ιδανικό για χώρους που υπάρχει προσέλευση κόσμου και όπου είναι σημαντικό να λαμβάνεται κάθε δυνατό μέτρο προφύλαξης, όπως καταστήματα λιανικής, επιχειρήσεις, χώροι εστίασης, σχολεία, φροντιστήρια, ιατρεία, κέντρα υγείας.

Το Keepy κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, αλλά και με την ξεχωριστή του εμφάνιση: με το μινιμαλιστικό, σχεδόν φουτουριστικό του design κυριαρχεί στον χώρο, υπενθυμίζοντας στο κοινό σας ότι προτεραιότητά σας είναι η ασφάλεια και η υγεία του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 210 3212 037 ή στείλτε mail στο info@pmsonline.gr