Εξαιτίας των ξεσπασμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκαν σε εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Donald Trump, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξόδεψε περισσότερα από 200.000 δολάρια για να απολυμάνει την προεδρική έδρα προτού ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden μετακομίσει εκεί.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου συνήθως κάνει έναν βαθύ καθαρισμό στο εμβληματικό κτήριο των 132 δωματίων για 5 έως 6 ώρες, πριν από την έλευση ενός νέου Προέδρου. Ωστόσο, αποφασίστηκε ότι απαιτείται πιο λεπτομερής καθαρισμός, επειδή τουλάχιστον τρία ξεσπάσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου τους προηγούμενους μήνες.

«Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό», είπε η Kate Brower Andersen, ιστορικός των αμερικανών προέδρων. «Η Διοίκηση Κυβερνητικών Υπηρεσιών (GSA) είπε ότι πρόκειται να το προχωρήσει σε πολύ βαθύ καθαρισμό, καθαρίζοντας κάθε επιφάνεια. Υπήρχε πάντα ένας σχολαστικός καθαρισμός μεταξύ των αλλαγών κυβέρνησης, αλλά δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο».

«Η GSA θα καθαρίσει και θα απολυμάνει διεξοδικά τους χώρους και θα διασφαλίσει ότι όλα είναι σύμφωνα με τα πρότυπα», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας. «Ο καθαρισμός θα περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, όλα τα έπιπλα, το δάπεδο, τις κουρτίνες, τις κουπαστές, τις πόρτες, τους διακόπτες, τους πάγκους, τα κουμπιά των ανελκυστήρων, τα φωτιστικά και τις πινακίδες».