Μία σύντομη περιγραφή της επέμβασης και του αποτελέσματος που πρέπει να περιμένουμε.

Όταν η τέχνη συνάντησε την ιατρική γεννήθηκε η πλαστική χειρουργική. Ο πλαστικός χειρουργός, με την αντίληψη ενός καλλιτέχνη -ο οποίος δίνει μορφή και κάλος στα εκάστοτε υλικά-, με την εμπειρία του, τις χειρουργικές του επιδεξιότητες και την βαθιά γνώση ιατρικής που οφείλει να έχει, αποδίδει ένα φυσικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, στην Κοιλιοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να δημιουργήσει μια επίπεδη κοιλιά, αποδίδοντας τις φυσικές της αναλογίες, να τονίσει τη μέση και τις φυσικές γραμμές και να βελτιώσει ταυτόχρονα τις γύρω αισθητικές περιοχές, δηλαδή το εφήβαιο, το πάνω μέρος των μηρών και τα λαγόνια τόξα.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η κοιλιά μας μπορεί να χάσει την φυσική της μορφή;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η κοιλιά μας μπορεί να αλλάξει μορφή. Τέτοιοι είναι η παχυσαρκία, η απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη, οι τραυματισμοί και οι επεμβάσεις στη κοιλιακή χώρα. Το πρώτο βήμα λοιπόν για μία σωστή πλαστική κοιλίας είναι να γίνει σωστή προεγχειρητική διάγνωση. Το συχνότερο πρόβλημα είναι η κρεμάμενη κοιλία, που συναντάμε συχνά μετά από μια ή περισσότερες εγκυμοσύνες, παραπανίσια κιλά και απώλεια βάρους.

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε δει τον ιατρό μας;
Για τη σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση, η προεγχειρητική διάγνωση των ανατομικών προβλημάτων, που μπορεί να κρύβονται κάτω από την περίσσια λίπους και τη δερματική χαλάρωση, είναι καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα και επομένως απαραίτητη.

Τα προβλήματα που συναντάμε συχνότερα είναι:

  • Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών (η απομάκρυνση, δηλαδή, του ενός ορθού κοιλιακού μύ από τον άλλο, δημιουργώντας ένα κενό στο κοιλιακό τοίχωμα) και η ομφαλοκήλη (ένα κενό στο κοιλιακό τοίχωμα, δηλαδή, πέριξ του ομφαλού). Λύνοντας, λοιπόν, το πρόβλημα της κρεμάμενης κοιλίας και αποδίδοντας όχι μόνο άρτιο αισθητικά, μα και λειτουργικό αποτέλεσμα, θα πρέπει τα εν λόγω προβλήματα να διορθωθούν.
  • Όσον αφορά την περίσσια λίπους στα λαγόνια τόξα, συνδυάζουμε την Κοιλιοπλαστική με Λιποαναρρόφηση, στοχεύοντας στη διόρθωση του συνόλου του κορμού. Με αυτόν τον τρόπο, η κοιλιά γίνεται επίπεδη και η μέση λεπταίνει, αλλάζοντας οριστικά τη μορφή του σώματός μας.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης και η μετεγχειρητική πορεία;
Πρόκειται για μία επέμβαση που γίνεται μόνο υπό γενική αναισθησία και είναι απόλυτα ασφαλής. Η μετεγχειρητική πορεία ίσως είναι δυσάρεστη τις πρώτες δύο με τρεις μέρες λόγω των παροχετεύσεων που αφαιρούνται την 4η μέρα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος και καταπραΰνεται με απλά παυσίπονα. Ο κορσές είναι υποχρεωτικός για 30 μέρες, όπως και η αποφυγή της άρσης βαρών ειδικά τις πρώτες 20 μέρες.

Η Κοιλιοπλαστική έχει ευεργετικά αποτελέσματα όχι μόνο στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, όπως προανέφερα, αλλά και στους μηρούς και το εφήβαιο καθώς ανορθώνονται από την ανοδική πορεία που παίρνει η υπογάστρια και η πυελική περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι διαχρονικό και απόλυτα λειτουργικό καθώς ο/η ασθενής μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καθημερινότητα του/της (μετά την τρίτη μετεγχειρητική εβδομάδα), να κάνει τη γυμναστική που επιθυμεί, να μείνει έγκυος, να γεννήσει, να πάρει και να χάσει κιλά διατηρώντας αρκετά καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε να συνδυάσουμε την Κοιλιοπλαστική με άλλες επεμβάσεις;
Η Κοιλιοπλαστική αποτελεί μία από τις επεμβάσεις ρουτίνας για εμένα και την ομάδα μου χάρη στην πολυετή μας εμπειρία στο χώρο της καταπολέμησης της παχυσαρκίας και στην επανόρθωση μετά την απώλεια βάρους. Η Κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση την οποία συνηθίζουμε να συνδυάζουμε με άλλες επεμβάσεις στο ίδιο χειρουργείο.

  • Η Λιποαναρρόφηση (στα λαγόνια τόξα) συνοδεύει συνήθως την Κοιλιοπλαστική, διορθώνοντας έτσι τη συχνή λιποδυστροφία που παρατηρείται στην περιοχή.
  • Η Ανόρθωση Στήθους με την νέα καινοτόμο τεχνική μας, Gabriel’s L-τομή, συνδυάζεται με την Κοιλιοπλαστική (επέμβαση γνωστή και ως Mommy Makeover) σε γυναίκες που έχουν στο ιστορικό τους μια ή και περισσότερες εγκυμοσύνες. Συχνά, η ταυτόχρονη Αυξητική Στήθους στην Ανόρθωση Μαστού, με ενθέματα σιλικόνης, αποκαθιστά τον χαμένο όγκο μετά την απώλεια βάρους.
  • Η Βραχιονοπλαστική και η Ανόρθωση Μηρών μπορούν επίσης να συνδυαστούν στην ίδια επέμβαση με την Κοιλιοπλαστική.
  • Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, το νέο καινοτόμο Body Lift, όπου στην ουσία η Κοιλιοπλαστική συνδυάζεται με την Gabriel’s Ανόρθωση Γλουτών χαρίζοντας πραγματικά θεματικά αποτελέσματα σε κοιλιά, γλουτούς, μέση και μηρούς. Το Body Lift θεωρείται ιδανική επέμβαση για ανθρώπους που έχουν χάσει αρκετά κιλά είτε με τη βοήθεια επέμβασης βαριατρικής (ειδικό γαστρικό μανίκι -gastric sleeve, γαστρικό by-pass, γαστρική πτύχωση, γαστρικός δακτύλιος κ.α) είτε χωρίς.

Η 25ετής εμπειρία μας σε θέματα παχυσαρκίας και αποκατάστασης μετά από απώλεια βάρους μας καθιστά ικανούς να αντιμετωπίσουμε από την πιο απλή περίπτωση, μέχρι την πιο απαιτητική, όπου το πρόβλημα είναι πλέον θέμα υγείας και η ανάγκη αποκατάστασής αρκετά σημαντική.

Στο μέλλον θα αναλύσουμε την συνδυασμένη επέμβαση του Body Lift, τα οφέλη και την προσοχή που απαιτείται από τον πλαστικό χειρουργό. Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς και προσέχετε τον εαυτό σας!

Στρατής Γαβριήλ
Πλαστικός χειρουργός, Diplomate of european board of plastic surgery, Διευθυντής του τμήματος πλαστικής, επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής της κλινικής Doctor’s Hospital
www.sgabriel.gr
info@sgabriel.gr
facebook: Στρατής Γαβριήλ – Stratis Gabriel Plastic Surgeon
instagram: @sgabriel_plastic_surgery 
youtube: (https://www.youtube.com/user/stratis208) Στρατής Γαβριήλ Πλαστικός Χειρουργός 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πλαστικός χειρουργός, Diplomate of european board of plastic surgery, Διευθυντής τμήματος πλαστικής χειρουργικής της κλινικής DOCTORS HOSPITAL