Μια 25χρονη γυναίκα από το Μάλι έφερε στον κόσμο εννιάδυμα (!) αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή δύο περισσότερα από αυτά που είχαν εντοπίσει οι γιατροί στον υπέρηχο ενώ ήταν έγκυος!

Η Halima Cisse γέννησε τα πέντε κορίτσια και τα τέσσερα αγόρια της στο Μαρόκο, καθώς η κυβέρνηση του Μάλι κανόνισε τη μεταφορά της αεροπορικώς στο Μαρόκο ώστε να λάβει εξειδικευμένη φροντίδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο σύζυγός της, Adjudant Kader Arby, «η γυναίκα μου και τα μωρά τα πάνε καλά».

Μια ομάδα από 10 γιατρούς και 25 νοσηλευτές βοήθησαν στον τοκετό που έγινε με καισαρική. Ο Δρ Youssef Alaoui, ο ιατρικός διευθυντής της κλινικής Ain Borja στην Καζαμπλάνκα, δήλωσε ότι ο τοκετός ήταν «εξαιρετικά σπάνιος» και «εξαιρετικός».

Τα μωρά που ήρθαν στη ζωή πρόωρα ζυγίζουν περίπου 1-2 κιλά το καθένα και θα παραμείνουν σε θερμοκοιτίδες για 2 ή 3 μήνες, είπε ο Δρ Alaoui.

Η εγκυμοσύνη της Cisse έγινε μια δημοφιλής ιστορία στο Μάλι, όταν οι γιατροί πίστευαν ότι κυοφορούσε επτάδυμα. Οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της και την επιβίωση των μωρών, οπότε μετά από παραμονή δύο εβδομάδων σε νοσοκομείο του Μάλι, η Cisse μεταφέρθηκε στο Μαρόκο, όπου έμεινε για πέντε εβδομάδες.

Ο ευτυχής πατέρας εξακολουθεί να βρίσκεται στο Μάλι με τη μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, αλλά λέει ότι έχει τακτική επαφή με τη γυναίκα του. Δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την υγεία των μωρών και ότι η οικογένειά του έχει λάβει συγκλονιστική υποστήριξη.

«Όλοι μου τηλεφώνησαν! Οι αρχές του Μάλι κάλεσαν για να εκφράσουν τη χαρά τους. Τους ευχαριστώ … ακόμη και ο Πρόεδρος με κάλεσε», δήλωσε ο Adjudant Kader Arby.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί άλλες δύο περιπτώσεις εννιάδυμων. Τα πρώτα ήρθαν στον κόσμο στην Αυστραλία το 1971, ενώ υπήρξε άλλη μία περίπτωση στη Μαλαισία το 1999. Δυστυχώς, κανένα από τα μωρά δεν επέζησε για περισσότερες από λίγες μέρες.

Το 2009, η Nadya Suleman γέννησε οκτάδυμα στην Καλιφόρνια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε ένα τοκετό και έχουν επιβιώσει. Τα παιδιά – έξι αγόρια και δύο κορίτσια – είναι τώρα 12 ετών.