Η καραντίνα, η έλλειψη άσκησης και η ψυχολογική πίεση του τελευταίου χρόνου έχουν αφήσει τα κατάλοιπά τους με αρκετά επιπλέον κιλά στην πλειοψηφία ανδρών και γυναικών. Μαζί και κάποια συνοδευτικά προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, αρχόμενη υπνική άπνοια, αλλά και αρκετά μυοσκελετικά προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και χαλάνε τόσο την ποιότητα ζωής όσο και την υγεία μας.

Μία σύγχρονη τεχνική
Το Γαστρικό Botox είναι μία πρόσφατη και πολλά υποσχόμενη τεχνική που εφαρμόζεται διεθνώς την τελευταία δεκαετία, με πολύ αισιόδοξα αποτελέσματα για την απώλεια λίγων κιλών. Πρόκειται για μία μη επεμβατική τεχνική, που πραγματοποιείται ενδοσκοπικά σαν μία «γαστροσκόπηση», αλλά το τέλειο και ασφαλές αποτέλεσμά της επισφραγίζεται πάντα από έναν έμπειρο χειρουργό πεπτικού.

Το γαστρο-εντερικό Botox
Το υλικό του Botox (βουτουλινική τοξίνη τύπου Α) εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλές ιατρικές ειδικότητες και στο πεπτικό σύστημα, όπου μειώνει τις υπερβολικές συσπάσεις των μυών. Το γαστρο-εντερικό Botox αποτελεί μία τροποποίηση της ομάδας μας, όπου το Botox εγχέεται τόσο σε νεύρα και μύες του στομάχου όσο και στον πυλωρό. Έτσι μειώνονται οι υπερβολικές συσπάσεις των μυών και καθυστερεί η γαστρική εκκένωση κατά 4 επιπλέον ώρες παρατείνοντας το αίσθημα της πληρότητας. Παράλληλα, αναστέλλεται η έκκριση της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας, οπότε παρατηρούμε μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνεται. Τέλος, με την έγχυση Botox στον πυλωρό επιτυγχάνεται η γρήγορη δίοδος του φαγητού και η μη απορρόφηση λίπους στο λεπτό έντερο.

Τι αποτέλεσμα έχει
Διαρκεί 4-6 μήνες και έρχεται να δώσει μία άμεση, αποτελεσματική και ασφαλή λύση για την απώλεια 10-15 κιλών λίπους. Το γαστρο-εντερικό Botox μας δίνει το «χρονικό παράθυρο» να χάσουμε ενδοσπλαχνικό λίπος, να βγούμε από το μεταβολικό σύνδρομο και να λειτουργήσει ξανά γρήγορα ο μεταβολισμός μας. Εμείς χρειάζεται να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αλλάζοντας συνήθειες διατροφής και ζωής, για να επιτύχει και να διατηρηθεί το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό και παρέχουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για τον πρώτο μήνα μετά την εφαρμογή, αλλά και παρακολουθούμε όλη την πορεία πτώσης βάρους μετά την εφαρμογή του Botox και μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται
Απευθύνεται σε γυναίκες δραστήριες, δυναμικές, με κοινωνική ευαισθησία οι οποίες λόγω της καθημερινότητας τους δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πιστά κάποια δίαιτα για να χάσουν τα περιττά τους κιλά. Σε γυναίκες οι οποίες απολαμβάνουν την οικογένεια και τις σχέσεις τους και δεν θέλουν να είναι απούσες από τραπέζια και εξόδους, πάνω στη προσπάθειά τους να τηρήσουν μια δίαιτα. Σε γυναίκες με προσωπικότητα, που θέλουν να προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση μα και να είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους, κοινωνικές και επαγγελματικές. Σε γυναίκες που ενδιαφέρονται για μία όμορφη αλλά και υγιή εμφάνιση και θέλουν να φροντίζουν τον εαυτό τους αλλά και να προτείνουν σύγχρονες λύσεις στον σύντροφό τους.

Bασίλειος Γκιούρδας
Χειρουργός Πεπτικού / Βαριατρική & Μεταβολική Χειρουργική
www.giourdasxeirourgiki.gr / info@giourdasxeirourgiki.gr / Facebook: Giourdas Xeirourgiki