Η Κίνα κατέγραψε 76 νέα κρούσματα στις 25 Ιουλίου, που είναι τα περισσότερα από τα τέλη Ιανουαρίου, εν μέσω μιας αύξησης τοπικών λοιμώξεων στην πόλη Ναντσίνγκ, η οποία οδηγεί σε έναν δεύτερο γύρο μαζικών τεστ στους κατοίκους, για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στα κρούσματα, κάνοντας γρήγορη ιχνηλάτηση και υποβάλλοντας μεγάλο εύρος του πληθυσμού της σε τεστ και περιορισμούς για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Οι τοπικές λοιμώξεις αντιπροσώπευαν 40 από τα νέα κρούσματα, σε σύγκριση με μόλις πέντε μια ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Τριάντα εννέα από τα κρούσματα αναφέρθηκαν στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού, της οποίας η Ναντσίνγκ είναι η πρωτεύουσα και ένα στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονινγκ. Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων -τα οποία η Κίνα δεν χαρακτηρίζει ως επιβεβαιωμένα κρούσματα- αυξήθηκε σε 24 από 17 κρούσματα την προηγούμενη ημέρα.

Πολλά από τα θετικά κρούσματα στον πρώτο γύρο των τεστ που ξεκίνησαν στην Ναντσίνγκ την περασμένη εβδομάδα ήταν σε μια περιοχή κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης. Η Ναντζίνγκ διεξήγαγε έναν δεύτερο γύρο τεστ σε όλους ανεξαιρέτως τους 9,3 εκατομμύρια κατοίκους της την Κυριακή, ανέφερε η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα China Daily.

Η κινεζική πόλη αύξησε το επίπεδο κινδύνου από Covid-19 σε μία περιοχή της σε επίπεδο «υψηλό», ενώ χαρακτήρισε άλλες περιοχές της πόλης σε επίπεδο μέσου κινδύνου, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η κίνηση έρχεται μετά από άλλα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης των κρουσμάτων στην πόλη, όπως η αναστολή λειτουργίας κάποιων γραμμών του του μετρό.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 92.605 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό είναι 4.636 σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή.