Αστυνομικοί έχουν αναλάβει την προστασία κινητών μονάδων εμβολιασμού σε όλο το Βόρειο Λονδίνο, καθώς αντιεμβολιαστές προσπάθησαν επανειλημμένα να εμποδίσουν ανθρώπους που ήθελαν να εμβολιαστούν και επίσης παρενοχλούσαν το προσωπικό.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου προέβη σε αυτό το μέτρο καθώς άτομα που αντιτίθενται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εμφανίζονται «όλο και πιο επιθετικά» προς το προσωπικό που εργάζεται στα κινητά κέντρα εμβολιασμού.

«Λόγω του ότι τα άτομα αυτά γίνονται όλο και πιο επιθετικά προς το προσωπικό του NHS και προσπαθούν να αποτρέψουν το κοινό να κάνει το εμβόλιο, πραγματοποιούμε τώρα στατικές περιπολίες δίπλα στα βαν εμβολιασμών του NHS», ανακοίνωσε στο Twitter η Αστυνομία.

Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι κανένα μέλος του προσωπικού δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συμβάντων: «Σύμφωνα με το προσωπικό του NHS που βρισκόταν εκεί, μικρές ομάδες αντιεμβολιαστών παρευρέθηκαν στην τοποθεσία και αποθάρρυναν/ παρενοχλούσαν λεκτικά όσους περίμεναν να κάνουν το εμβόλιο», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε στατικές περιπολίες γύρω από τα λεωφορεία του NHS για να αποτρέψουμε περαιτέρω προβλήματα», πρόσθεσε.

Οι κινητές μονάδες εμβολιασμού –ειδικά διαμορφωμένα βαν- ξεκίνησαν για πρώτη φορά στο Μπρεντ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο τον Απρίλιο, για να διευκολύνουν τη διαδικασία εμβολιασμού στον δήμο. Τα βαν σταθμεύουν σε περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, προσφέροντας στους κατοίκους την ευκαιρία να συζητήσουν προσωπικά τις όποιες ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο και να εμβολιαστούν άμεσα.

Ο Neil Nerva, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρεντ και αντιδήμαρχος για τα θέματα δημόσιας υγείας, πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της τοπικής αστυνομίας. Είναι σημαντικό όλοι να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους κάνοντας το εμβόλιο, χωρίς κανείς να τους εμποδίζει και οι εργαζόμενοι του NHS και του Δήμου να εργάζονται χωρίς να υπόκεινται σε εκφοβισμό ή βία. Ευχαριστούμε τη Μητροπολιτική Αστυνομία και την κοινότητα για την υποστήριξή τους και τη βοήθειά τους».