Ένα ζευγάρι Κινέζων που παγιδεύτηκαν σε ένα ατελείωτο ραντεβού εξαιτίας της εφαρμογής ενός ξαφνικού lockdown για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αποφάσισε τελικά να πάει ένα βήμα παραπέρα την αναπάντεχη σχέση του και να αρραβωνιαστεί.

Η Zhao Xiaoqing, μια 28χρονη γυναίκα από την επαρχία Σαάνξι της βόρειας Κίνας, πίστευε ότι το ραντεβού της για συνοικέσιο στα μέσα Δεκεμβρίου με έναν νεαρό άνδρα που ζει σε μια άλλη πόλη, την Ξανγιάνγκ, θα ήταν μια υπόθεση μιας μέρας, κατά την οποία θα συναντιόταν μαζί του και θα γνώριζε την οικογένειά του.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να μείνω τη νύχτα μαζί του, γιατί είναι κάτι αρκετά άβολο για κάποιους που μετά βίας γνωρίζονται», είπε η Zhao Xiaoqing, η οποία συναντούσε τον άνδρα μόνο για δεύτερη φορά στη ζωή της.

Ωστόσο, όταν συναντήθηκαν στο σπίτι του για φαγητό, οι Αρχές στην πόλη Ξιανγιάνγκ διέταξαν ξαφνικά lockdown, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αφήνοντας τη γυναίκα εγκλωβισμένη στο σπίτι του άνδρα – δεν υπήρχε δυνατότητα άσκοπων μετακινήσεων ή απομάκρυνσης από την πόλη.

Έτσι, το νεοσύστατο ζευγάρι αναγκάστηκε να συγκατοικήσει προτού καλά-καλά γνωριστεί.

Οι γονείς του άνδρα παρότρυναν το ζευγάρι να αρραβωνιαστεί μετά από μόλις μία εβδομάδα μαζί – αλλά η Zhao είπε ότι ένιωθε ότι ήταν «πολύ βιαστικό» και ότι αρχικά δεν ένιωθε ότι υπήρχε χημεία μεταξύ τους.

Η Zhao είπε ότι «δεν ενδιαφερόταν πολύ» όταν είδε για πρώτη φορά μια φωτογραφία του άνδρα – ονόματι Zhao Fei – αλλά αργότερα, όταν τον συνάντησε, σκέφτηκε ότι φαινόταν πολύ πιο όμορφος στην πραγματικότητα.

Παρά το αμήχανο ξεκίνημα, το ζευγάρι άρχισε να αναπτύσσει συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και πλέον αποφάσισε να αρραβωνιαστεί.

Η Zhao Xiaoqing, η οποία εμπορεύεται μήλα διαδικτυακά, δήλωσε: «Τα πάμε πολύ καλά. Πρέπει να πουλάω μήλα μέσω livestream στο σπίτι του, αλλά όσο αργά κι αν είναι, εκείνος είναι πάντα δίπλα μου. Είμαι πολύ συγκινημένη από αυτό. Οι ψυχές μας είναι ταιριαστές, τα πάμε πολύ καλά και οι γονείς και των δυο μας είναι χαρούμενοι».