Οι ομοφυλόφιλοι ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το CDC.

Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να ανησυχούν για την Covid-19 και να πιστεύουν στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως διαπίστωσε η μελέτη.

«Η πιθανότητα χαμηλής εμπιστοσύνης και κάλυψης από τα εμβόλια μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ήταν ανησυχητική, επειδή αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν ιστορικά προκλήσεις όσον αφορά την πρόσβαση, την εμπιστοσύνη και τη λήψη υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2021, περίπου το 85% των ομοφυλόφιλων ενηλίκων άνω των 18 ετών είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σε σύγκριση με το 76% των ετεροφυλόφιλων ενηλίκων. Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 150.000 ερωτηθέντες.

Η εμβολιαστική κάλυψη ήταν υψηλότερη για τους λευκούς, μη ισπανόφωνους ενήλικες ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, με 94% στους άνδρες και 88,5% στις γυναίκες, ακολουθούμενο από 82,5% στους ομοφυλόφιλους ισπανόφωνους άνδρες. Σε όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς και τις ταυτότητες φύλου, η εμβολιαστική κάλυψη ήταν χαμηλότερη μεταξύ των μαύρων ενηλίκων ΛΟΑΤΚΙ.

Περίπου το 57% των ομοφυλόφιλων ενηλίκων και το 51% των αμφιφυλόφιλων ενηλίκων δήλωσαν ότι ανησυχούν «πολύ» ή «μέτρια» για τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με το 48% των ετεροφυλόφιλων ενηλίκων.

Περίπου το 76% των ομοφυλόφιλων και το 70% των αμφιφυλόφιλων ενηλίκων δήλωσαν ότι είναι «εντελώς» ή «πολύ» σίγουροι για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της Covid-19, σε σύγκριση με το 64% των ετεροφυλόφιλων ενηλίκων.

Επιπλέον, το 90% των ομοφυλόφιλων ενηλίκων και το 87% των αμφιφυλόφιλων ενηλίκων είπαν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι «πολύ» ή «κάπως» σημαντικά για την προστασία τους, σε σύγκριση με το 80% των ετεροφυλόφιλων ενηλίκων.

Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, οι ερευνητές του CDC συνέστησαν σε όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν πλήρως κατά της Covid-19 και να προχωρήσουν και στην ενισχυτική δόση, η οποία προσφέρει μέγιστη προστασία και από την παραλλαγή Όμικρον.